ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ταρασλιάς στο MEGA: “Είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας, θα βοηθήσουμε την 9χρονη και τη μητέρα της”

 

Στην εκπομπή «MEGA Mag» φιλοξενήθηκε  ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Ρόδου, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς για την είδηση σχετικά με ένα 9χρονο κοριτσάκι το οποίο λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο του νησιού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η μητέρα του παιδιού δεν είχε ζητήσει βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς στο νησί λειτουργεί συσσίτιο και ξενώνας για γυναίκες που έχουν ανάγκη.

«Οι άνθρωποι στη Ρόδο είναι πολύ αξιοπρεπείς, πρέπει να φθάσουν στα όριά τους για να ζητήσουν πράγματα, έχουμε μάθει να δουλεύουμε μόνοι μας για πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε μάλιστα πως θα ενεργοποιηθεί μηχανισμός στήριξης, καθώς «είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας, η κοινωνία της Ρόδου έχει απίστευτα αντανακλαστικά».

Ανέδειξε το οικονομικό πρόβλημα που μαστίζει το νησί λόγω και της περιορισμένης τουριστικής περιόδου τη φετινή χρονιά και τόνισε πως πρέπει να λειτουργήσει η Ρόδος, αλλιώς πάρα πολλοί άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι.

«Η πανδημία απέδειξε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για εναλλακτικά σενάρια. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να λειτουργήσει η οικονομία», δήλωσε και εξήγησε πως το 16% της τουριστικής οικονομίας στηρίζεται στο νησί της Ρόδου.

Καλεί λοιπόν όλους τους Έλληνες να ζήσουν την εμπειρία της Ρόδου φέτος το καλοκαίρι βοηθώντας έτσι την εσωτερική οικονομία.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ