ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Telegraph: Αθήνα και Ρόδος ιδανικοί προορισμοί για διακοπές τον Οκτώβριο

 

H Ρόδος και η Αθήνα προτείνονται από την Telegraph ως δύο από τους ιδανικότερους προορισμούς για σχολικές διακοπές στη μέση του τριμήνου (half term).

Καθώς πολλοί Βρετανοί απέφυγαν τις διακοπές αυτό το καλοκαίρι, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, πολλοί ενδεχομένως να προτιμήσουν τις αποδράσεις μέσα στον Οκτώβριο, όταν ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν είναι βέβαιο οτι θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.

Η Telegraph συνέταξε μια λίστα προορισμών με σκοπό να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να κάνουν τις επιλογές τους στον καλύτερο δυνατό βαθμό εν μέσω αβεβαιοτήτων και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους να αποδράσουν, είτε σε κάποιο ηλιόλουστο προορισμό, είτε για city break.

Οι προορισμοί αυτοί θα είναι πιθανότατα ασφαλείς, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Στη λίστα των ηλιόλουστων προορισμών περιλαμβάνεται η Ρόδος η οποία παραμένει «ασφαλής προορισμός» για ταξίδια από την Αγγλία και την Ουαλία. Ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να σταθεροποιηθεί μετά τη λήξη του καλοκαιριού. Η Ρόδος έχει θερμότερο κλίμα από την Κρήτη τον Οκτώβριο και διαθέτει ποικιλία αεροπορικών συνδέσεων με βρετανικά αεροδρόμια, αναφέρει η Telegraph.

Οι υπόλοιποι ηλιόλουστοι προορισμοί που προτείνονται είναι η Αλικαρνασσός, η Κύπρος, η Σικελία, η Απουλία και τα Κανάρια.

Η Αθήνα είναι ανάμεσα στους προτεινόμενους προορισμούς για city break, με τη λίστα να πλαισιώνεται από τη Ρώμη και τη Κοπεγχάγη.

Η Αθήνα δεν αποτελεί περιοχή υψηλού κινδύνου για τους ταξιδιώτες από την Ουαλία και την Αγγλία. Το στοιχείο που καθιστά την Αθήνα ελκυστικό προορισμό στην εποχή του κορωνοϊού είναι ότι καθόλη τη διάρκεια του χρόνου η καθημερινή δραστηριότητα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, όπως στους αρχαιολογικούς χώρους, σε πλατείες, σε καφέ και σε εστιατόρια με υπαίθριους χώρους κτλ. Επιπλέον, το κέντρο της Αθήνας είναι μικρό και μπορεί κανείς να περπατήσει σε αυτό και να αποφύγει τα μέσα μεταφοράς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ