ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τέλεση γάμων ξανά στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο!

 

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, και πολλές προσπάθειες από φορείς, από σήμερα επιτρέπεται ξανά τέλεση των πολιτικών γάμων στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο.

Η ανακοίνωση

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν μάλιστα για το θέμα οι κ.κ. Βαλάντης Λάμπης και Αλέξανδρος Κολιάδης, σημειώνουν τα εξής:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη Αντώνη, τον Αρχιμανδρίτη Λίνδου κ.κ. Σπυρίδων Λίγκα και τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Στάμο Αθανάσιο για την βοήθειά τους στην επίλυση του ζητήματος τέλεσης πολιτικών γάμων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου, στη Λίνδο.

Ένα ζήτημα το οποίο θα είχε επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα της τοπικής μας κοινωνίας. Η Εκκλησία μας καθώς και οι υπεύθυνοι σχετικά με την ανάπτυξη του νησιού μας αφουγκραζόμενοι τις επιπτώσεις που θα είχε η διακοπή τέλεσης πολιτικών γάμων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου, έπειτα από συλλογική μελέτη και συζήτηση, προασπιζόμενοι πάντα την ιερότητα του τόπου προς αποφυγή ανάρμοστων γεγονότων και συμπεριφορών και σεβόμενοι την Χριστιανική μας πίστη, βοήθησαν στο να αποτελέσει ξανά ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου σημείο τέλεσης πολιτικών γάμων.

Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την παραπάνω απόφαση, αφού καταφέραμε να υλοποιήσουμε ακόμα μια προεκλογική μας δέσμευση».

Ο Πρόεδρος Λίνδου,
Λάμπης Χρυσοβαλάντης

Ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ και ΠΡΟΤΟΥΡ,
Κολιάδης ΑλέξανδροςΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ