ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τελετή έναρξης Διεθνούς Φεστιβάλ Θέατρου Ρόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Ρόδου προχθές Κυριακή στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη». 

Την έναρξη έκανε η ηθοποιός Τζωρτζίνα Κώνστα με ένα ποιητικό καλωσόρισμα που μάγεψε τους θεατές και σιγή επικράτησε στο θέατρο της Τάφρου όση ώρα η  ηθοποιός  μιλούσε. Ο Γιάννης Βούρος ως προεδρεύων της κριτικής επιτροπής στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ έδωσε το δικό του «παρών» επί σκηνής να εκφράζει την αισιοδοξία του για τον πολιτισμό όταν εκείνος προωθείται από κάθε γωνιά της χώρας. Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρος Συρόπουλος, έδωσε κι εκείνος το δικό του χαιρετισμό ως μέλος της κριτικής επιτροπής.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκπληκτική παράσταση από το Κουρσκς της Ρωσίας και την θεατρική ομάδα νέων GASTION «Τσάρλι Τσάπλιν: Μια πολύχρωμη ιστορία». Οι μικροί θεατρόφιλοι ξεσηκώθηκαν με τον κωμικό ασπρόμαυρο ήρωα ενώ οι ενήλικες θεατές έγιναν κι εκείνοι παιδιά και διασκέδασαν μαζί του.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Ρόδου παρουσιάζουν η καλλιτεχνική διευθύντρια Βίκυ Θεολόγη με τον Θανάση Ζαχαρόπουλο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου την αποστολή του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου υποδέχεται η Λίνδος με την πρωινή παρουσίαση της κουκλοθεατρικής παράστασης από την Βραζιλία “Spirits of forest: the Brazilian folklore touch” / Τα πνεύματα του δάσους: το βραζιλιάνικο φολκορικό άγγιγμα». Η παράσταση θα δοθεί στην πλατεία Αγίου Στεφάνου στις 11:00!

Η ζωή στον πλανήτη λειτουργούσε αρμονικά, όλα όσα χρειάζονταν υπήρχαν. Ο άνθρωπος, χωρίς να γνωρίζει αυτήν την τέλεια ισορροπία, αποφασίζει να «βάλει τάξη» σε αυτή την αρμονία: παράγει, κυνηγάει, μολύνει, σκοτώνει.

Τα πνεύματα του δάσους είναι μια θεατρική παράσταση κουκλοθέατρου, χωρίς ομιλίες και με ένα συναρπαστικό soundtrack, το οποίο παρουσιάζει κάποιους υπεύθυνους για αυτήν την ισορροπία και πώς ο αγώνας τους έγινε ακούραστος… ακόμη και με την έλευση του τεχνολογικού κόσμου.

Ελάτε να εκπλαγείτε και να γοητευτείτε από αυτά τα υπέροχα όντα από την παράδοση της Βραζιλίας
Την ίδια μέρα, στις 21:00 στο θερινό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ η συμμετοχή της Ιταλίας με τον Cristian Izzo ο οποίος πέρσι απέσπασε το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου σε μονόλογο! Φέτος θα τον απολαύσουμε στον παντομιμικό μονόλογο «ΑΦΙΞΗ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ