Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η σχετική νομοθετική διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα λήξει η αναμονή των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις Εφορίες και επιθυμούννα πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας καταβάλλοντας όμως μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας.

Με απόφαση του οικονομικού επιτελείου φέτος θα καταργηθεί το «πέναλτι» του 1/12 ή των 2/12 και τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας και έτσι θα γίνουν ακόμη φθηνότερα.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι οι οδηγοί να προβούν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους ώστε να μετακινούνται με τα οχήματά τους αποφεύγοντας τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω κορονοϊού.

Το οικονομικό επιτελείο για το 2021 εξετάζει να καθιερώσει μόνιμα τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας χωρίς να χρειάζεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση ή εγκύκλιος και να μπορούν οι εταιρείες ενοικιάσεων αλλά και οι ιδιώτες καταναλωτές να κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου για μία τουλάχιστον φορά καταβάλλοντας μέρος του αντιτίμου των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.

Το μέτρο θα έχει τη μορφή που είχε και τα προηγούμενα χρόνια:

  • Όποιος λαμβάνει τις πινακίδες για έναν μήνα θα πληρώνει τα τέλη δύο μηνών (τα 2/12).
  • Όποιος τις λαμβάνει για τρεις μήνες θα πληρώνει τα τέλη τεσσάρων μηνών (τα 4/12).
  • Όποιος τις λαμβάνει για το τέλος του έτους θα πληρώνει για τους υπόλοιπους μήνες συν άλλον έναν μήνα.