ΔΙΑΦΟΡΑ

Τέλος η διασκέδαση αν αυξηθούν τα κρούσματα: Νέα μέτρα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια για όλους

Και ενώ συνεχώς τα κρούσματα ανεβαίνουν η επιτροπή των ειδικών ψάχνει να θέσει νέα μέτρα σχετικά με την υπερμετάδοση του ιού.

Η δραματική αύξηση στα κρούσματα και στις διασωληνώσεις, που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, φέρνουν μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς και προϊνονίζουν νέα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας φέρνει στο προσκήνιο νέα μέτρα. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη λήψη νέων μέτρων μετά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη (3/10).

Στο «μικροσκόπιο» των υπό εξέταση μέτρων βρίσκονται, κατά κύριο λόγο, οι «κόκκινες» περιοχές, όσοι πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι, καθώς και οι εργαζόμενοι σε κλάδους όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία. Συγκεκριμένα, αναμένονται να ανακοινωθούν αλλαγές στο διαχωρισμό ανοιχτών και κλειστών χώρων σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Υπάρχουν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που κλείνουν εξωτερικούς χώρους με πλαϊνές τέντες και έτσι δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης. Ενώ πρόκειται στην ουσία για κλειστούς χώρους, το κενό στην ισχύουσα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες του κλάδου να δηλώνονται ως ανοιχτοί και έτσι να απολαμβάνουν τον καφέ και το φαγητό τους και ανεμβολίαστοι.

Σε αυτό θέλει να βάλει φρένο η επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξωτερικοί χώροι οι οποίοι είναι κλειστοί εντελώς με τέντες γύρω γύρω θα πάψουν να θεωρούνται εξωτερικοί και σε αυτούς θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι. Δηλαδή, οι επιχειρηματίες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να ανοίξουν τους «κλειστούς» χώρους για να παρέχουν υπηρεσίες και σε ανεμβολίαστους ή θα συνεχίσουν να διατηρούν τους «ανοιχτούς – κλειστούς» χώρους αλλά πλέον μόνο για εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τον Alpha, στο τραπέζι είναι και η πρόταση για rapid test 48 ωρών για τους ανεμβολίαστους που επιθυμούν να μπουν στους μικτούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ