ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τέλος οι μάσκες στις Ευρωπαϊκές πτήσεις αλλά με εξαιρέσεις

H Ευρωπαϊκή Ένωσης καταργεί επισήμως την υποχρέωση χρήσης μάσκας στις πτήσεις και στα αεροδρόμια.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από σχετική πρόταση του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (ΕΑSA) και του Ευρωπαϊκού Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), στην οποία υπογραμμίζεται ότι η χρήση μάσκας συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα καλύτερα προληπτικά μέτρα κατά του ιού.

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε ως ένα μεγάλο βήμα μπροστά προς την εξομάλυνση των αερομεταφορών από τον διευθυντή του EASA, Patrick Ky. Ωστόσο ο ίδιος τονίζει ότι οι επιβάτες θα πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και να σέβονται τις επιλογές των υπόλοιπων επιβατών. Επιπλέον, όπως είπε, ένας επιβάτης που βήχει και φτερνίζεται, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να φορέσει μάσκα ώστε να νιώθουν ασφάλεια οι επιβάτες που κάθονται γύρω του.

Tην απόφαση χαιρέτισε και Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI), και δήλωσε ότι εφόσον η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες, το ίδιο θα έπρεπε να ακολουθείται και στα αεροδρόμια και τις πτήσεις.

Ωστόσο, οι EASA και ECDC σημειώνουν ότι οι κανονισμοί για τις μάσκες θα συνεχίσουν να ισχύουν σε ορισμένους αερομεταφορείς, καθώς οι πτήσεις από και προς προορισμούς όπου συνεχίζει να απαιτείται μάσκα στις δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να συστήσουν στους ταξιδιώτες να φορούν μάσκα.

tornosnews
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ