ΔΙΑΦΟΡΑ

Tέλος τα SMS στο 13033

Πότε σταματά η υποχρεωτική αποστολή μηνυμάτων.Το σχέδιο της κυβέρνησης.

Μπορεί η ανακοίνωση της νέας παράτασης του lockdown να μετρά μόλις λίγες ώρες, η κυβέρνηση όμως έχει ήδη εκπονήσει το σχέδιο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα με το άνοιγμα των καταστημάτων, αργότερα των σχολείων, πιο μετά της εστίσης και τέλος των ελεύθερων μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Αυτή τη στιγμή, το άνοιγμα του λιανεμπορίου υπολογίζεται στις 29 Μαρτίου -εκτός αν υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού-, με την εστίαση να αναμένεται να υποδεχθεί τους καταναλωτές μετά τις 18 Απριλίου.

Σε ότι αφορά στα σχολεία, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα επιστρέψουν στα θρανία στις 5 Απριλίου και αυτοί των Δημοτικών στις 12 του ίδιου μήνα.

Όσο για τις απολύτως ελεύθερες μετακινήσεις;

Από τα τέλη Απριλίου, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει η απελευθέρωση των μετακινήσεων. Σε πρώτη φάση, οι πολίτες θα μπορούν επιτέλους να μετακινηθούν ελεύθερα από νομό σε νομό, κάτι που απαγορεύεται εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Τα μηνύματα στο 13033, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα καταργηθούν μέσα στον Μάιο, όταν η χώρα θα ξεκινήσει να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ