ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος το «σκληρό» lockdown σε όλη την Αυστρία – Η Βιέννη «πετά» τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Έπειτα από έναν και πλέον μήνα αίρεται από σήμερα, Δευτέρα (3/5), στη Βιέννη και στην Κάτω Αυστρία, το «σκληρό lockdown» που είχε επιβληθεί από την 1η Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι κανένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια στην Αυστρία δεν ισχύουν πλέον αυτοί οι περιορισμοί και οι μετακινήσεις επιτρέπονται όλο το εικοσιτετράωρο.

Επίσης, από σήμερα στην Βιέννη και στην Κάτω Αυστρία επαναλειτουργούν πλέον το λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες σωματικής φροντίδας, όπως κομμωτήρια, κάτω όμως από μέτρα προστασίας (μάσκα, τεστ). Από σήμερα επιτρέπεται και το άνοιγμα πολιτιστικών εγκαταστάσεων και ελεύθερου χρόνου, όπως μουσεία και ζωολογικοί κήποι – αλλά αυτό κάτω από αυστηρές προφυλάξεις ασφαλείας – ενώ στη Βιέννη καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους που ίσχυε για πέντε πολυσύχναστες πλατείες της.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς εκτιμά σε δηλώσεις του ότι μετά το lockdown στα ανατολικά της χώρας, το οποίο είχε επιβληθεί κυρίως λόγω της υπερφόρτωσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία, επιβεβαιώνεται η στρατηγική δράσης κατά της πανδημίας σε περιφερειακό επίπεδο,.

“Ήταν σωστό που υπήρξαμε μία από τις πρώτες χώρες που βασιστήκαμε σε μαζικά τεστ και αναλάβαμε στοχευμένες δράσεις σε περιφερειακό και όχι εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση της πανδημίας και με αυτά τα δύο μέτρα μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα από άλλες χώρες το τρίτο κύμα”, τονίζει ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη σημασία των εμβολιασμών.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ