ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: Απολογείται ο συμβασιούχος σταθμάρχης – Τι θα υποστηρίξει για τη μοιραία βραδιά

 

Απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος αναμένεται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την ώρα αποχώρησής του από το πόστο του τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν έγινε το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το Mega, ο συμβασιούχος θα περάσει την πόρτα του ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη λίγο μετά τις 10 το πρωί και θα πει ότι έφυγε στην ώρα του γιατί δεν πληρώνεται τις υπερωρίες, ενώ θα υποστηρίξει ότι είχε έναν επικουρικό ρόλο, δηλαδή, έπαιρνε και δεχόταν πάντα εντολές από τον εμπειρότερο σταθμάρχη.

Παράλληλα, θα πει πως δεν άγγιξε ποτέ τον πίνακα ελέγχου στον σταθμό της Λάρισας και θα υποστηρίξει πως η μόνη φορά που ήταν μόνος του ο σταθμάρχης ήταν στον σταθμό του Βόλου και όχι στην Λάρισα.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα εξηγήσει όσα γίνονται στην βάρδιά του, ενώ θα κληθεί να απαντήσει για το εάν ο επιμελητής τον έβαζε βάρδια 2-11 και συνεννόηση με τους άλλους εργαζόμενους έφευγε νωρίτερα για να προλάβει το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου για Βόλο, όπου και κατοικεί.

Την Τρίτη θα απολογηθεί στον Ανακριτή ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός που έπρεπε να είναι μέχρι τις 11 η ώρα στο πόστο του και έφυγε στις 22.10. ο σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει πολλές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο, και άλλαξαν στοιχεία.

https://player.glomex.com/integration/1.938.1/iframe-player.html?origin=iframe&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2F&integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-crgtxvhi4vip&playlistIndex=0

Εκείνος θα υποστηρίξει ότι το δυστύχημα έγινε μετά τις 11 και εκείνος 23.00 έπρεπε να φύγει και θα δώσει εξηγήσεις για τα κλειδιά που βρίσκονταν στη λάθος θέση με αποτέλεσμα το μοιραίο δυστύχημα.

newsit

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ