ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΥΡΙΝΗΣ: Κανένα κρούσμα μέχρι σήμεραεμφανιστεί μέχρι σήμερα στα σχολεία της Ρόδου!

Κανένα δεν έχει εμφανιστεί μέχρι και σήμερα στα σχολεία της Ρόδου! Αυτό διαβεβαίωσε σε δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων (και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου) κ. Θανάσης Βυρίνης.

«Οι δύο επιτροπές του Δήμου Ρόδου, έχουν προμηθεύσει τα απαραίτητα αντισηπτικά και υλικά στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Πάντως, περιγράφοντας την κατάσταση στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο κ. Βυρίνης είπε ότι είχε επαφές με τις τεχνικές υπηρεσίες για να οργανώσουν έργα τα οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να υλοποιηθούν.

«Επίσης, παρακολουθούμε κάποια προγράμματα τα οποία συνηγορούν στην ίδια κατεύθυνση ενώ με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία. Είναι ένα πρόγραμμα που θα γίνει μέσω του ΟΑΣΠ, με κονδύλι ύψους 120.000 ευρώ για πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο έλεγχο των σχολείων σε όλο το νησί της Ρόδου. Αυτή την περίοδο γίνεται καταγραφή των κτηριακών μονάδων –είναι γύρω στις 120 στον αριθμό κι ευελπιστώ ότι θα είμαστε εγκαίρως έτοιμοι, ώστε να ξεκινήσει αυτός ο έλεγχος. Κατόπιν τούτου, προβλέπεται μια τρίτη φάση μετά από αυτούς τους ελέγχους η οποία θα περάσει σε αποκατάσταση κτηρίων (με παρεμβάσεις) με ένα κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ. Όσον αφορά το καθεστώς το οποίο ισχύει για τις σχολικές μονάδες, υπάρχει ήδη μια προγραμματική σύμβαση μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, όπου μετά από τον σχετικό διαγωνισμό αναδείχθηκε εργολάβος και ευελπιστώ ότι σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει η διαδικασία της σύμβασης. Μιλάμε για ένα έργο, ύψους 1.651.000 ευρώ το οποίο συγκεκριμενοποιεί σχολεία σε όλο το νησί, που αντιμετωπίζουν κυρίως θέματα μονώσεων» είπε ο αντιδήμαρχος.

«Ο δήμαρχος, μου ζήτησε να κάνω έναν καταγραφή των μικρότερων έργων τα οποία υλοποιήθηκαν από την επιτροπή. Υπάρχει ένα σύνολο της τάξης των 146.282 ευρώ, τα οποία δαπανήθηκαν για περίπου 30 σχολεία και αφορούν έργα κτηριακής αποκατάστασης. Είναι ένα κονδύλι με το οποίο, ούτως ή άλλως είχε επιδοτήσει ο Δήμος Ρόδου τις σχολικές επιτροπές, ενώ τώρα, βρισκόμαστε εν αναμονή ενός νέου κονδυλίου το οποίο θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στην ίδια κατεύθυνση».

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ 9ΜΗΝΟΥ 2020 ΕΙΝΑΙ

 

 1. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Ανακατασκευή τουαλετών στο 1ο Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.185,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 2. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή επιχρισμάτων και χρωματισμοί στο ΔΣ Παστίδας στο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας», προϋπολογισμού εργασιών 7.179,60€ (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ).
 3. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Διαμόρφωση αίθουσας διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Σγουρού », προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 4. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή οροφής σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού   », προϋπολογισμού εργασιών 7.130,00€ (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ).
 5. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Εργασίες επισκευών στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Δαματριάς », προϋπολογισμού εργασιών 7.254,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 6. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή βλαβών στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου », προϋπολογισμού εργασιών 3.658,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 7. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή οροφής σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 8. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Καθαίρεση επισκευή σαθρών επιχρισμάτων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 6.200,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 9. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Χρωματισμός αύλειου χώρου στο 10ο Νηπιαγωγείου Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

 

 1. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Αποκατάσταση ρωγμών στις οροφές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.156,04€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 2. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Χρωματισμοί αιθουσών στο 20ο Νηπιαγωγείου Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 3. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή οροφής σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 4. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Ανακατασκευή τουαλετών στο 3ο Δημοτικό Πόλεως Ρόδου », προϋπολογισμού εργασιών 4.960,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 5. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Χρωματισμοί αιθουσών στο 5ο Νηπιαγωγείο Πόλεως Ρόδου », προϋπολογισμού εργασιών 6.200,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

 

 1. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Ανακατασκευή τουαλετών στο ΔΣ Μαλώνας », προϋπολογισμού εργασιών 7.185,00€ (συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ).

 

 1. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή και συντήρηση τουαλετών στα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία Αφάντου », προϋπολογισμού εργασιών 7.254,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 2. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Προμήθεια και τοποθέτηση μπασκετών στο 15 ΔΣ Ρόδου », προϋπολογισμού εργασιών 3.496,80€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 3. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Eπισκευές στο Δημοτικό Σχολείο Μαριτσών », προϋπολογισμού εργασιών 1.860,0€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 4. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή οροφής σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου», προϋπολογισμού εργασιών 7.130,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

 

 

 1. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή επιχρισμάτων – υαλότοιχων, σωληνώσεων θέρμανσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 4.960,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 2. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Συντήρηση στρεγάστου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 3. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή επιχρισμάτων του στηθαίου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.142,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
 4. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή επιχρισμάτων του τοιχίου της περίφραξης  στο Νηπιαγωγείο Μαριτσών», προϋπολογισμού εργασιών 7.179,60€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

 

Συνολική δαπάνη μεγάλων έργων (2020)  146.282 €ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ