ΔΙΑΦΟΡΑ

Θάνατος 49χρονου στη Πάτρα – Απολύθηκε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

 

Στην άμεση υλοποίηση διακοπής της σύμβασης της ειδικευόμενης νοσηλεύτριας του «Αγίου Ανδρέα» που βρίσκονταν στο ΤΕΠ το βράδυ της Τετάρτης, προχώρησε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου.

Η ειδικευμένη νοσηλεύτρια, όπως έγραφε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει κληθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

«Θα εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν η ειδικευόμενη νοσηλεύτρια δικαιωθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα ενεργοποιηθεί η σύμβασή της. Δεν κάνουμε τίποτα που δεν προβλέπει η νομοθεσία» επισήμανε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Παράλληλα ξεκίνησε από χθες η ΕΔΕ η οποία πέραν από τους άμεσα εμπλεκόμενους στο συμβάν με την τραγική απώλεια του 49χρου Θοδωρή Νεμουτιάνου, θα επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου (νοσηλευτική, ιατρική, διοικητική, κ. ά.).

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ χθες το πρωί ανέφερε πως «δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει ένας γιατρός. Εάν τον είχε δει ακόμα και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος αλλά εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια».

Επίσης ο Υπουργός ανέφερε αυτό που από την πρώτη μέρα δημοσιοποίησης του συμβάντος είχε γράψει η «Π». Κι αυτό αφορά στην αντιμετώπιση άλλου επείγοντος περιστατικού που είχε φτάσει στο νοσοκομείο πριν από τον 49χρονο. Στην περίπτωση αυτή η νοσηλεύτρια βάρδιας είχε καλέσει γιατρό και τον αντιμετώπισε.
«Στο περιστατικό του 49χρονου η διάγνωση δεν έγινε από γιατρό. Ο άνθρωπος αυτός πήγε και έγινε εκτίμηση μη ορθή από τη νοσηλεύτρια ότι δεν έχριζε παρακολούθησης από γιατρό και έπρεπε να πάει σε άλλο νοσοκομείο. Απαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο, το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Η διάγνωση γίνεται μόνο από γιατρό

Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε, επίσης με αφορμή όσα ειπώθηκαν πως όταν δεν εφημερεύει ένα νοσοκομείο είναι κλειστό, ότι «δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία. Προφανώς οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία γιατί εκεί υπάρχουν ανοιχτά αρκετά τμήματα. Το πρωτόκολλο λέει πως αν για κάποιο λόγο κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση θα πρέπει να γίνει από γιατρό. Απαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο τότε το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί».

Οπως έγραφε χθες η «Π» ο 49χρονος, Θοδωρής Νεμουτιάνος, είχε επισκεφτεί τον «Αγιο Ανδρέα» το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ