ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στα «ύψη» η ουσία «τροπονίνη» στην Τζωρτζίνα

 

Αυξημένα επίπεδα τροπονίνης φαίνεται πως εντοπίστηκαν στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά και ακαδημαϊκούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε άρθρο της για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη αναμένονται νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας, που ενδεχομένως να προκύψουν από το Ειδικό Εργαστήριο Ιατροδικαστικής – Τοξικολογικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για το θάνατο του τρίτου και μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας στην Πάτρα.

Πληροφορίες της εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρουν πως τα αποτελέσματα θα δείχνουν «παθολογικά και μόνο αίτια για την 9χρονη Τζωρτζίνα», ενώ σε ό,τι αφορά στην τελική Ιατροδικαστική Έκθεση της άτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών «πολύ δύσκολα θα καταλήξει σε κάτι ανατρεπτικό» για τους λόγους θανάτου της Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με πηγή της ίδια εφημερίδας από τον χώρο της Υγείας, η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις προχθές ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Δείτε το βίντεο 

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα αναφέρει μια ακόμα πληροφορία, από το ακαδημαϊκό περιβάλλον, όπου αποκαλύπτεται ότι οι τοξικολογικές θα «δείχνουν» νοσοκομειακή ουσία ως εύρημα. Μάλιστα, το δημοσίευμα παρουσιάζει ένα επιπλέον στοιχείο του ιατρικού φακέλου της μικρής, χωρίς να ερμηνεύει επιστημονικά την αξία του, αλλά και να μην το ταυτίζει με την έρευνα που διενεργείται.

Πρόκειται για την ένδειξη «τροπονίνη» – ουσία της καρδιάς, που έπρεπε να ήταν έως 15 και εμφανίζεται στο… 418.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ