ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης κατά Αλέξη Τσίπρα: Τον προκαλώ να πάμε μαζί στο «Παπανικολάου» – Ψευδής η ανάρτηση

 

Στην αντεπίθεση περνά ο Θάνος Πλεύρης για όσα δήλωσε και κοινοποίησε στα social media σχετικά με την κατάσταση του «Παπανικολάου». Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται και λαϊκίζει ασύστολα.

Στη δήλωσή του ο Θάνος Πλεύρης τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας έχει ξεπεράσει σε λαϊκισμό ακόμα και τον εαυτό του. Ή θα κατεβάσει την ανάρτηση που έκανε για το Παπανικολάου ή θα πάμε μαζί να δούμε αυτά που λέει…».

Ο κ. Πλεύρης απάντησε σε υψηλούς τόνους από την Ολομέλεια της Βουλής στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Facebook για την κατάσταση του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και τη δυναμικότητα σε ΜΕΘ.

Ο κ. Πλεύρης σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα (08.11.2021), επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά έκανε αναρτήσεις και δηλώσεις για το Παπανικολάου!

Κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είχε το θάρρος να αναγνώριζε ότι το Ιπποκράτειο είχε 8 κλίνες ΜΕΘ επί πρωθυπουργίας του, και σήμερα επί κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έχει 30 κλίνες ΜΕΘ και τις 8 μονάδες ΜΑΦ που είχε τις έχει κάνει 28!

Το δε Παπανικολάου, για το οποίο ο κ. Τσίπρας έκανε τη σχετική ανάρτηση, εάν το είχε επισκεφτεί, είπε ο υπουργός, επί πρωθυπουργίας του είχε 20 ΜΕΘ!

Ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε ως «ψέματα» τις αναφορές του κ. Τσίπρα ότι οι 18 κλίνες ΜΕΘ που έχουν δωριθεί από την Επιτροπή 2021 δεν λειτουργούν γιατί δεν είναι στελεχωμένες, λέγοντας πως «όχι μόνο λειτουργούν αλλά υπάρχουν 9 νοσηλευόμενοι και του ζήτησε «ή θα κατεβάσει την ανάρτηση που έκανε ή θα πάμε σήμερα μαζί για να δει ότι αυτά που λέει πως δεν ισχύουν».

Εξηγώντας γιατί από τις 18 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 9 μόνο ασθενείς, είπε ότι αυτές είναι για no covid περιστατικά και συνεπώς «δεν μπορεί να βάλεις covid περιστατικά με τα «καθαρά» περιστατικά».

Υπογράμμισε πως τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν ενισχυθεί με προσωπικό που «έχει ανέβει και από την Αθήνα».

Επέκρινε τον κ. Τσίπρα ότι «πηγαίνει σε νοσοκομεία μετά τις εφημερίες για να πει ότι εάν έγινε ένας αγώνας, που προφανώς και έγινε, όπως γινόταν άλλωστε σε όλα τα νοσοκομεία και επί των ημερών του μετά από εφημερίες και χωρίς να είμαστε σε πανδημία».

Μακάρι, είπε, ο κ. Τσίπρας να είχε δείξει την ίδια θέρμη «για να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας» ή «να είχε επί ημερών του φτιάξει τόσες ΜΕΘ» και του καταλόγισε πως «έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ