ΕΛΛΑΔΑ

«Θαύμα» στο Αττικόν: Μητέρα διασωληνωμένη με κορονοϊό γέννησε πρόωρα υγιέστατο αγοράκι

Χαμόγελα ελπίδες δημιουργεί ένα… θαύμα που έγινε στο νοσοκομείο Αττικόν. Μητέρα με λοίμωξη COVID-19 γέννησε πρόωρα ενώ ήταν διασωληνωμένη.

Μετά τη γέννα, η μητέρα έμεινε 20 μέρες στη ΜΕΘ του Αττικόν. Η κατάστασή της βελτιώθηκε, όπως ανέφεραν οι γιατροί, όταν είδε για πρώτη φορά μέσω βιντεοκλήσεις τον γιο της! Το παιδί δεν έχει νοσήσει από κορονοϊό.

Η έγκυος, στο πρώτο μωρό της, είχε σακχαρώδη διαβήτη κύησης και στις 28 εβδομάδες κύησης παρουσίασε βαριά δύσπνοια και πυρετό, οπότε και διαγνώστηκε με λοίμωξη COVID-19. Λόγω της επιδεινούμενης πνευμονίας, στις 13 Μαρτίου, και ενώ είχε φτάσει τις 29 εβδομάδες κύησης, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός της εγκύου. Μετά από ιατρικό συμβούλιο των ιατρών της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, αποφασίστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεύτερη φορά διεθνώς, η συνέχιση της εγκυμοσύνης λόγω της προωρότητας.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου, ένα αντίστοιχο περιστατικό έχει αναφερθεί στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ