ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θεατρικές Παραστάσεις – Γιορτινές Μελωδίες & Χορογραφίες – Χριστουγεννιάτικο BAZAAR

 

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, τα Eκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σάς προσκαλούν σε ένα μοναδικό θέαμα με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου των Eκπαιδευτηρίων,«ΡΟΔΙΩΝ άθλησις». Μαθήτριες, μαθητές  και εκπαιδευτικοί σάς υποδέχονται για να απολαύσετε ονειρικές μελωδίες, εμπνευσμένες θεατρικές παραστάσεις, μοναδικές χορογραφίες και χριστουγεννιάτικο “Bazaar” με ξεχωριστές κατασκευές, φτιαγμένες από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων.

Ένα γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα περιμένει τους επισκέπτες από νωρίς το απόγευμα:


17:00

Θεατρική Παράσταση Νηπιαγωγείου: «Τα όνειρα των αστεριών»

Αλήθεια, με τι μοιάζουν τα δικά σας Χριστούγεννα;  Τι χρώμα θα τους δίνατε; Τι άρωμα και γεύση; Ποιο όνειρό σας θα τα αγκάλιαζε;

Όταν τα παιδιά ονειρεύονται, τα όνειρά τους ταξιδεύουν στο φως και φτάνουν πέρα από τα σύνορα της γης. Κάθε όνειρο είναι μια ευχή, που γίνεται λαμπερό αστέρι στον ουρανό! Κάθε αστέρι λέει τη δική του ιστορία κάθε βράδυ, φωτίζοντας τα σκοτάδια μας.

Μα όταν τα όνειρα ενωθούν, δημιουργούν το μεγαλύτερο αστέρι, αυτό που οδηγεί κάθε χρόνο μάγους και ανθρώπους στο μεγαλείο της φάτνης.

Οι χρυσοκλωστές των αστεριών επιστρέφουν σε εμάς, ψιθυρίζοντας αυτό που ζητάει η καρδιά κάθε παιδιού. Εσείς, ακούτε τον ψίθυρο της δικής σας χρυσοκλωστής;

 

Σενάριο: Σταυρούλα Μαράντου.

Σκηνοθεσία: Σταυρούλα Μαράντου, Ξένια Μαστρομιχάλη, Καλλιόπη Στρατήγη, Χριστίνα Γεωργοπούλου.

19:00

«Δεκέμβρης των Παραμυθιών»: Θεατρική Παράσταση των τάξεων Α’ και Β’ Δημοτικού, με τη συμμετοχή του Θεατρικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων της Α’ και Β’ Δημοτικού, «ταξιδεύουν στον χρόνο» και μας «μεταφέρουν» σε μια γιορτινή πλατεία της ελληνικής επαρχίας του προηγούμενου αιώνα. Εκεί, μέσα από τις ερμηνείες των παιδιών, θα ζωντανέψουν ήθη, έθιμα, παραδόσεις, αινίγματα και παροιμίες. Ο Δεκέμβρης, ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου, θα μας μαγέψει με τα παραμύθια του. Η ατμόσφαιρα θα πλημμυρίσει από παραδοσιακά κάλαντα και χορούς της Ελλάδας. Τα μάγουλα θα κοκκινίσουν από την έξαψη της γιορτής και οι κοιλίτσες θα πονέσουν από το γέλιο.

 

Η θεατρική παράσταση είναι βασισμένη σε μια ιδέα της εκπαιδευτικού θεάτρου των παιδιών,

κ. Ρένας Ορφανού, η οποία έχει δημιουργήσει το κείμενο και έχει αναλάβει τη σκηνοθετική εμψύχωση της ομάδας. Στη «γιορτινή πλατεία» θα δώσουν το παρόν ο θεατρικός όμιλος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» καθώς και τα μουσικά και χορευτικά σύνολα του Σχολείου.

 

17:00 – 21:00

Χριστουγεννιάτικο “Bazaar” με ξεχωριστές κατασκευές από τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των τάξεων. Οι πρωτότυπες δημιουργίες εκφράζουν τη φαντασία κάθε παιδιού, που βιώνει σε κάθε του μορφή το μοναδικό Πνεύμα των Χριστουγέννων. Το χριστουγεννιάτικο “Bazaar”, που αποτελεί σήμα κατατεθέν των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», σας καλεί να θαυμάσετε τις δημιουργίες της φετινής χρονιάς.

 

Τα έσοδα του “Bazaar” θα διατεθούν στη «Δωδεκανησιακή Μέλισσα»

 

Είσοδος Ελεύθερη.

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο «Λυχνάρι», rodosevents.gr, Rodiaki.gr, Dimokratiki.gr, Rodosreport.gr, iporta.gr, 12vima.gr, lotosinfo, enlefkotv.comΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ