ΔΙΑΦΟΡΑ

Θέμης Μάνεσης: Ο «μάγκας» της Ελληνικής τηλεόρασης, η απομάκρυνση από τη δημοσιότητα και το πρόβλημα υγείας

Θέμης Μάνεσης: Ο ηθοποιός πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου του 2017. Όταν άφησε την τελευταία του πνοή, ήταν 72 ετών. Ο ηθοποιός έχει μείνει αξέχαστος για το ρόλο του Μένιου Τσαπάρα. Ήταν ο σύζυγος της Φλώρας στην αγαπημένη σειρά «Δύο Ξένοι».

Όμως, όταν προβλήθηκε η σειρά, ο Θέμης Μάνεσης ήταν ήδη γνωστός από τις δουλειές του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1969 αποφοίτησε από τη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη. Τότε, βρισκόταν στην ηλικία των 25 χρόνων. Επίσης, την παρθενική του εμφάνιση στο θέατρο την έκανε με τους Ρίζο, Βουτσά, Κοντού και Βογιατζή.

Το 1972 έκανε ντεμπούτο και στον κινηματογράφο, με την ταινία «Οι Αμαρτωλοί». Επίσης, έπαιξε στις ταινίες «Παραγγελιά!», «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», «Οι απέναντι» και «Φυλακές Ανηλίκων». Ήταν ένας μάγκας με μουστάκι επί σκηνής. Έπαιξε επίσης στις σειρές «Η γειτονιά μας» και «Οι Αυθαίρετοι».

Εκείνος, ο ρόλος που απογείωσε την καριέρα του, ήταν εκείνος του Μένιου Τσαπάρα. Στη σειρά των «Δύο Ξένων», ο Θέμης Μάνεσης έπαιξε τον αρραβωνιαστικό της Φλώρας. Έναν τύπο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από δεκαοκτώ χρόνια στην Αφρική. Επίσης, είχε μπλεξίματα με κυκλώματα. Οι ατάκες του άφησαν εποχή στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης. Μάλιστα, μοίρασε πολύ γέλιο στο κοινό της σειράς.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του προτίμησε να αφοσιωθεί κυρίως στην οικογένειά του, πραγματοποιώντας ελάχιστες εμφανίσεις σε θέατρο και τηλεόραση.

Το 2011 βυθίστηκε στη θλίψη. Αυτό έγινε λόγω της απώλειας του μεγαλύτερου αδερφού του. Πάντως, η τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή του ήταν στη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Ο ηθοποιός είχε καρδιολογικά προβλήματα και πριν πεθάνει νοσηλευόταν σε κλινική της πρωτεύουσας. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη των καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς και όσους τον αγαπούσαν.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ