ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Διπλάσιος εξωτερικός χώρος για τα καταστήματα εστίασης

Τη δυνατότητα να επεκτείνουν έως το διπλάσιο την άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου θα έχουν τα καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στον ΣΚΑΪ 100.3, την Τέταρτη αναμένεται να κατατεθεί η διάταξη του ΥΠΕΣ για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η εστίαση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τα μαγαζιά να ανοίξουν, να κάνουν τζίρους και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας.
Στη συνέχεια, εξήγησε ότι όσα καταστήματα εστίασης έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, θα μπορούν να την επεκτείνουν έως το διπλάσιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζονται οι διαβάσεις των ατόμων με αναπηρίες και θα υπάρχει ελεύθερος χώρος πλάτους 1,80 μέτρου για να περνάνε οι πεζοί. Όπου δεν υπάρχει ο χώρος αυτός, το υπουργείο θα πει στους δήμους να μειώσουν στο μισό τα δημοτικά τέλη.

Ο κ Θεδωρικάκος επισήμανε ότι σε όσους παρανομούν θα τους επιβάλλεται την πρώτη φορά πρόστιμο και αν ξανακάνουν την παρανομία θα τους αφαιρείται η άδεια.

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται για έκτακτα μέτρα που δεν θα έχουν μόνιμο χαραχτήρα και σημείωσε ότι τις κατευθυντήριες γραμμές τις δίνουν οι λοιμωξιολόγοι.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ