ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εννέα στα 10 περιστατικά βίας κατά γυναικών έχουν εξιχνιαστεί

 

«Τα ποσοστά εξιχνιάσεων περιστατικών βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας ξεπερνούν φέτος το 90%», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Πάνω από 10.000 σχετικές υποθέσεις έχει χειριστεί φέτος η αστυνομία», συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στον Ελληνικό Κόσμο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στην ελληνική αστυνομία έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν πια 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, όπου προϊστάμενες είναι συνήθως γυναίκες αξιωματικοί.

Πρόσθεσε πως πάνω από 10.000 σχετικές υποθέσεις έχει χειριστεί φέτος η αστυνομία, ενώ τα ποσοστά εξιχνιάσεων περιστατικών βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας ξεπερνούν φέτος το 90%. Αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των γυναικών που «βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν, αλλά αυξήθηκε η εμπιστοσύνη τους προς την πολιτεία και τους θεσμούς, αυξήθηκε όμως και η δυνατότητα της πολιτείας να ακούει αυτές τις γυναίκες», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος περιέγραψε, ότι «επενδύουμε στη στοχευμένη και διαρκή επανεκπαίδευση των αστυνομικών πάνω στα ζητήματα της έμφυλης βίας, έχουμε εμπλουτίσει τα προγράμματα σπουδών στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιμόρφωση άλλων 6.000 περίπου αστυνομικών στελεχών». «Ανδρισμός δεν είναι η βία ενάντια στις γυναίκες, αλλά η αγάπη και ο σεβασμός τις γυναίκες», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ