ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Τροπολογία για τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους

 

Δυνατότητα στα καταστήματα εστίασης να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους χώρους δίνεται με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή.

“Η αύξηση του χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες”, ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha”. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρινίζει ότι “θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος διάδρομος τουλάχιστον 1,50 μ. για τους πεζούς, δεν πρέπει να επηρεάζονται οι διαβάσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες και δεν πρέπει να επηρεάζονται οι οδεύσεις για τα άτομα που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης”.

Η τροπολογία του Τάκη Θεοδωρικάκου πρόκειται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή (22.05.2020).

Αναφερόμενος στη σκοπιμότητα της ρύθμισης ο υπουργός είπε ότι στόχος είναι “να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι και οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης βρίσκονται μπροστά σε πολύ μεγάλες δυσκολίες, καθώς η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας μειώνει πάρα πολύ τη δυναμικότητα των καταστημάτων τους. Άρα θα οδηγηθούν σε σαφώς μικρότερους τζίρους”.

Σε ερώτηση για το Δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι το υπουργείο Εσωτερικών μελετά τη θετική εμπειρία που αποκτήθηκε την περίοδο της καραντίνας και θα θεσμοθετήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε, οι όποιες ρυθμίσεις, να έχουν χρονικό βάθος και διάρκεια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ