ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεόδωρος Κατσανέβας: Η συγκλονιστική ανάρτηση του ότι τον «χτύπησε» ο κορονοϊός

Ο πρόεδρος του ΔΡΑΧΜΗ - Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Θεόδωρος Κατσανέβας μιλάει στη σημερινή διακαναλική συνέντευξη ενόψει των ευρωεκλογών την επόμενη Κυριακή 25 Μαϊου, Τετάρτη 21 Μαϊου 2014. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Χτυπημένος από τον κορονοϊό έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας.

Ο πρώην βουλευτής είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό στις 19 Απριλίου, ενώ πέντε ημέρες νωρίτερα είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Μπήκε για νοσηλεία στο «Σισμανόγλειο» στις 24 με 25 Απριλίου και από τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μπει στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί.

Όταν, μάλιστα, διαγνώστηκε με κορονοϊό, ο Θεόδωρος Κατσανέβας γνωστοποίησε ότι νοσεί μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Θεόδωρου Κατσανέβα:

«Θέλω να ενημερώσω τους φίλους μου ότι, από την Δευτέρα 19 Απριλίου έχω διαγνωστεί με Covid-19 και παραμένω σε απομόνωση στο σπίτι με ήπια συμπτώματα. Δεν σταμάτησα να εργάζομαι αλλά με χαλαρότερους ρυθμούς. Την Τρίτη 20/4 το πρωί 11 μμ. και 6-8 μμ. τo απόγευμα όπως κάθε Τρίτη, συμμετείχα στο τακτικό σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού που έχω την ευθύνη υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με εισηγητή αυτή τη φορά τον διαπρεπή καθηγητή ανθρωπίνων πόρων του Πανεπιστημίου μας και φίλο Λεωνίδα Χυτήρη.

Η ατυχία είναι ότι έκανα το εμβόλιο της Pfizer την περασμένη Τετάρτη 14 Απριλίου, αλλά προφανώς μέχρι την Κυριακή 18/4 που παρουσίασα τα πρώτα συμπτώματα, με πρόλαβε ο κορονοϊός αμέσως μετά, από άγνωστη αιτία, παρ’ όλες τις προφυλάξεις που έπαιρνα. Έτσι το εμβόλιο δεν πρόφτασε να δημιουργήσει τα απαραίτητα αντισώματα, αν και ίσως βοηθήσει στην ήπια αντιμετώπισή του στο τωρινό διάστημα.

Είμαι αισιόδοξος και αυτό συνιστώ σε όλες και όλους, με την παραίνεση να κάνουν όλοι το εμβόλιο και τα τεστ. Οι όποιες ελαχιστότατα πιθανές παρενέργειες από εμβόλια, είναι ασυγκρίτως ελάχιστες σε σχέση με τους κινδύνους της μάστιγας του Covid. Και το λέω εγώ από παράδοση αντισυστημικός, γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται πίσω από την πανδημία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ορισμένες πολυεθνικές εταιρείες πλουτίζουν. Αυτό είναι το λιγότερο αναγκαίο κακό, σε μια εποχή που πολύ πλουτίζουν με μύριους όσους τρόπους και η χώρα μας υποφέρει από πολλές κυρίως οικονομικές πληγές. Εκεί, όπως και στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό, βρίσκεται το κύριο πρόβλημά μας και εκεί πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή και την εθνική μας εγρήγορση.

Πέρα από όλα αυτά, οφείλουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο και να χαμογελάμε στο μέλλον, με την ελπίδα ότι το χαμόγελο αυτό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πολλές φορές, μπορεί να επιστρέψει πίσω σε εμάς».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ