ΕΛΛΑΔΑ

Θεόδωρος Βασικαλακόπουλος: «Έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων. Φοβάμαι την επιστροφή στις πόλεις»

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων. Φοβάμαι την επιστροφή στις πόλεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θ. Βασιλακόπουλος: Μίλησε στον «ΣΚΑΙ»

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, δεδομένης της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατική Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Όσα ανέφερε αρχικά

Ο κος Βασιλακόπουλος συνόψισε πως πλέον συμβαίνει αυτό που έχει ήδη περιγραφεί. Το στέλεχος Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτικό. Έτσι, επικράτησε και τώρα έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. «Αυτοί που σέρνουν τον χορό, με αδιανόητα μεγάλο ποσοστό, είναι οι άνθρωποι που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους- δυσνόητους για μένα- να μην εμβολιαστούν» δήλωσε.

«Φοβάμαι τι θα συμβεί όταν επιστρέψουμε όλοι στις πόλεις μας» τόνισε. Ο ίδιος εκτίμησε πως ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ πιο δύσκολος από τον Αύγουστο.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Τι είπε στη συνέχεια

«Ο FDA έχει φτάσει στο συμπέρασμα πλέον ό,τι υπάρχουν επαρκή στοιχεία και χρονικά και ποσοτικά ώστε το εμβόλιο της Pfizer να πάρει έγκριση κανονικής χρήσεως» τόνισε αναφορικά με την οριστική έγκριση του εμβολίου από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όπως εξήγησε αυτό έχει δύο συνέπειες. «Καταρχήν εγώ ή οποιοσδήποτε γιατρός θα μπορεί από μόνος του να συνταγογραφεί αυτό το εμβόλιο εάν το αποφασίσει. Κι αυτό, ανεξαρτήτως του τι θα έχει αποφασίσει η όποια εθνική επιτροπή εμβολιασμών», είπε.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Πώς έκλεισε τις δηλώσεις του

Επιπλέον, πρόσθεσε, όλα τα ζητήματα αμφιβολιών που είχε ο κόσμος σχετικά με το ότι το εμβόλιο δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο, με το ότι δεν έχει περάσει τη βάσανο του χρόνου ή του επαρκούς αριθμού ατόμου στα οποία χορηγήθηκε, αίρονται. «Βεβαίως αυτό δίνει και την δυνατότητα στην όποια ρυθμιστική αρχή, στο κράτος, να θέσει την υποχρεωτικότητα χωρίς παρενθέσεις, χωρίς μικρά γράμματα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Όπως είμαστε υποχρεωμένοι να εμβολιαστούμε για να δουλέψουμε σε έναν χώρο εστιατορίου, για παράδειγμα, με εμβόλια που εμποδίζουν μεταδοτικές νόσους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα μπορούμε να είμαστε εμβολιασμένοι και με αυτό το εμβόλιο» είπε ο καθηγητής.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ