ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικός στον κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Που μπορεί να κόλλησε ο πρωθυπουργός

 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια ανάρτησή του στο Instagram σήμερα ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στο ημερήσιο rapid τεστ που έκανα σήμερα στο γραφείο βγήκα θετικός στον Covid19. Κατά συνέπεια θα απομονωθώ στο σπίτι μου και θα εργαστώ από εκεί. Θέλω να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια από την σοβαρή νόσηση. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα είμαι πάλι στο γραφείο».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Τα σενάρια

Το πιο πιθανό σενάριο είναι αν νοσεί με την μετάλλαξη Όμικρον, να κόλλησε τον ιό στην άτυπη σύνοδο κορυφής που έγινε στις Βερσαλλίες στις 10 και 11 Μαρτίου. Το παράθυρο για να εμφανίσει κάποιος τα συμπτώματα κορονοϊού είναι συνήθως 3 με 4 ημέρες όσον αφορά στην συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Αν όντως επίσης νοσεί με την μετάλλαξη Όμικρον η οποία έχει μικρότερο παράθυρο επώασης από την Δέλτα, τότε θεωρείται απίθανο να προσβλήθηκε από τον ιό π.χ. στην Σύρο όπου είχε μεταβεί την Παρασκευή 04/03/2022.

Επίσης θεωρείτε απίθανο να κόλλησε χθες στην Κωνσταντινούπολη αφού είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα έτσι ώστε να εμφανιστεί ο ιός. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός το Σάββατο 12/03/2022, ακριβώς 24 ώρες πριν την μετάβασή του στην Τουρκία είχε υποβληθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε PCR τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποβάλλεται σε rapid test καθημερινά.

Ενημερώθηκαν Ερντογάν και Βαρθολομαίος

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μόλις διαγνώστηκε θετικός ο πρωθυπουργός, ενημερώθηκε η τουρκική πλευρά, άλλωστε ήταν δυο ώρες μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, ενημερώθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ