ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με πτήση Ολλανδών ακτιβιστών – Πήγαιναν Μυτιλήνη για να μεταφέρουν μετανάστες

Πτήση Τσάρτερ απογειώθηκε την Δευτέρα (05/10) από την Ολλανδίαμε τελικό προορισμό τη Μυτιλήνη για την παραλαβή περισσοτέρων από 180 προσφύγων και μεταναστών.

Επρόκειτο για ιδιωτική πρωτοβουλία ομάδας ακτιβιστών, υπό έναν Ολλανδό πάστορα, όμως που δεν είχε λάβει την έγκριση καμίας εκ των δύο εμπλεκόμενων χωρών και τελικώς δεν έφτασε στη Μυτιλήνη, όπως όριζε το σχέδιο πτήσης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OΡΕΝ.

Η πτήση Τσάρτερ που είχαν ναυλώσει, είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης.

Το «όχι» από την Ελλάδα

Ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα υπήρξε επικοινωνία των δύο χωρών για να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε η πτήση να επιστρέψει στην Ολλανδία.

Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι αυτή η κίνηση δεν είχε την έγκριση της ολλανδικής κυβέρνησης. Έτσι, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να επιτρέψει την παραλαβή των προσφύγων και μεταναστών.

Επιχειρήθηκε και τελικώς επετεύχθη η εκτροπή του αεροσκάφους, το οποίο τελικώς προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα επιστρέψει πίσω στο Άμστερνταμ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ