ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Θρίλερ» με τα παιδιά από την Πάτρα: «Μυστήριο» με τη μεταφορά των οργάνων της Ίριδας από τον ίδιο τον πατέρα (βίντεο)

 
Τα όργανα της μικρής Ίριδας από την Πάτρα φορτώθηκαν σε ιδιωτικό φορτηγό για να μεταφερθούν από τον Μάνο Δασκαλάκη σε παθολογοανατομικό εργαστήριο στα Ιωάννινα

Ερωτηματικά προκαλεί η απίστευτη απόφαση που ελήφθη να μεταφερθούν τα σπλάχνα της μίκρης Ίριδας που πέθανε την 21η Μαρτίου 2021 από τον ίδιο τον πατέρα της – και όχι τις αστυνομικές αρχές, όπως πρέπει να συμβαίνει σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου.

Υπενθυμίζεται πως την αποκάλυψη ότι είχε μεταφέρει τα όργανα της 9 μηνών Ίριδα μόνος του είχε κάνει ο Μάνος Δασκαλάκης σε συνέντευξή του. «Πήγε στα Γιάννενα η καρδιά, τα μετέφερα εγώ στα Γιάννενα, τι άλλο να σας πω», είχε πει χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Ρεπορτάζ του Star, ωστόσο, φέρνει στο φως σήμερα νέες πληροφορίες. Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας φέρεται παρέδωσε τα όργανα με φορτηγό της εταιρείας στην οποία εργαζόταν τότε. Τα όργανα του παιδιού αποτελούν πειστήρια, όμως, και θα έπρεπε από την αστυνομία να μεταφερθούν στο εργαστήριο.

Άλλωστε, «όταν πέθανε η Ίριδα υπήρχε ήδη ανοιχτή δικαστική διαμάχη για τον θάνατο της Μαλένας, αφού η οικογένεια είχε κάνει μήνυση για τις αιτίες θανάτου του παιδιού».

Το σκεπτικό της μεταφοράς και το «ναι» της ΕΛΑΣ

Ο λόγος που δεν έγινε η διακομιδή από την αστυνομία ήταν πως δεν υπήρχαν δρομολόγια προς τα Ιωάννινα και η μεταφορά θα γινόταν σε δύο με τρεις ημέρες.

Έτσι ο πατέρας πρότεινε να μεταφέρει ο ίδιος τα όργανα του παιδιού γιατί ήθελε, όπως ο ίδιος ανέφερε, να μάθει γρήγορα από τι κατέληξε και το δεύτερο παιδί.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η ιατροδικαστική υπηρεσία επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Πάτρας το οποίο άναψε το «πράσινο φως» για τη μεταφορά τους.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ