ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα αλλάξει ο Μητσοτάκης στον πρώτο ανασχηματισμό

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης (22.01.2020) στο Νταβός για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σε δηλώσεις του στο Politico, ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και στο τι θα αλλάξει όταν έρθει η ώρα για τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης και απαντώντας στην επισήμανση του Politico ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ανέφερε ότι «αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτός δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.

Μητσοτάκης για Σακελλαροπούλου

Ο πρωθυπουργός, γράφει το Politico, δήλωσε «ικανοποιημένος» για το πως εξελίχθηκε η χθεσινή μέρα. Ο λόγος δεν ήταν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ήρεμη πτήση με το αεροπλάνο της γραμμής από την Αθήνα στη Ζυρίχη, ούτε η ταχεία μετακίνηση της ελληνικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στο Νταβός, αλλά η εκλογή της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στη θέση της ΠτΔ.

«Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει «σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος». newsit.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ