ΥΓΕΙΑ

Τι θα συμβεί εάν τρώτε μπανάνες κάθε μέρα

 

Οι μπανάνες είναι από τη φύση τους γλυκές και μπορούν να καταναλωθούν και σαν επιδόρπιο, αλλά σε μια πολύ πιο υγιεινή εκδοχή. Παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση της μπανάνας μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση βάρους.

Ωστόσο αυτή η φήμη τείνει να είναι παρελθόν. Και αυτό γιατί έχει αποδειχτεί πως η μπανάνα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία.Επομένως παρακάτω θα δείτε τι θα σας συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα αυτό το νόστιμο φρούτο. 

Θα βοηθήσει την πέψη. Μια μέση μπανάνα έχει 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες προωθούν την εντερική κίνηση για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Εάν λοιπόν καταναλώνετε σε καθημερινή βάση μια μπανάνα προστατεύετε το πεπτικό σύστημα από τις επιθέσεις ορισμένων βακτηρίων που προκαλούν γαστρεντερικά προβλήματα.

Είναι το καλύτερο καύσιμο για την προπόνηση. Οι καλύτερες τροφές πριν την άσκηση είναι αυτές που περιέχουν φυσικά σάκχαρα για ενέργεια, αλλά δεν επηρεάζουν το στομάχι. Οι μπανάνες πληρούν και τα δυο. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν κάποιες ενώσεις που ενισχύουν την αθλητική απόδοση.

Θα περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η μπανάνα βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) και προλαμβάνει τη σκλήρυνση των αρτηριών.

Θα κρατήσει την όρεξη σας υπό έλεγχο. Εάν καταναλώνετε καθημερινά μια ή περισσότερες μπανάνες θα αυξηθεί το αίσθημα κορεσμού. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχουν ένα είδος φυτικών ινών, το ανθεκτικό άμυλο, το οποίο βοηθάει στη μείωση της πείνας και στο αίσθημα πληρότητας.

Θα βελτιώσει τη διάθεσή σας. Πολλοί ορκίζονται πως η μπανάνα εκτός από πεντανόστιμη, είναι επίσης το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. Οι μπανάνες περιέχουν ένα βασικό αμινοξύ, την τριπτοφάνη που προωθεί την παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τη διάθεση

Τέλος η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο. Μια μέση μπανάνα περιέχει 422 χιλιοστόγραμμα καλίου ή περίπου 12 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας του μετάλλου, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Το κάλιο είναι απαραίτητο για την υγεία του οργανισμού και την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Η έλλειψή του φέρνει συμπτώματα όπως είναι η κούραση, η μυϊκή αδυναμία, τα χαμηλά αντανακλαστικά, αρρυθμίες, αναιμία, δυνατούς πονοκεφάλους, υψηλή πίεση, πόνους στο έντερο και πρησμένους αδένες.

Οι μπανάνες είναι ένα γευστικό και ωφέλιμο φρούτο, που έχει κατηγορηθεί αδίκως και στην πραγματικότητα η κατανάλωση τους μόνο οφέλη μπορεί να επιφέρει. Οι τρόποι για να εντάξετε αυτό το φρούτο στη διατροφή σας είναι πολλοί, αρκεί να έχετε όρεξη και φαντασία.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ