ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τι ζητά ο ΣΕΤΚΕ από τον υπουργό Τουρισμού για τις πισίνες στα μικρά καταλύματα – Π. Τοκούζης: Ταλαιπωρούνται οι επιχειρηματίες εδώ και χρόνια

 

Σε περιπέτειες έχουν μπει οι επιχειρηματίες εξαιτίας των διατάξεων για τη λειτουργία πισίνας, επισημαίνει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), θέμα το οποίο έθεσε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Τοκούζης στον υπουργό Τουρισμού.

Μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” υπογράμμισε ότι ζήτησε από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών εντός των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρηματίες που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή έχουν μπει σε περιπέτειες εξαιτίας των ισχυουσών διατάξεων και συγκεκριμένα του άρθρου 46 του ν. 4688 (ΦΕΚ 101 Α’ / 24-5-2020).

Αναλυτικά όπως είπε ο κ. Τοκούζης στον RV:

“Τα ζητήματα τα οποία έχουμε θέσει στον Υπουργό και τα οποία πραγματικά ταλαιπωρούν τον επιχειρηματία εδώ και καιρό συζητήθηκαν μαζί του και πράγματι έδειξε κατανόηση και για πρώτη φορά διάθεση για επίλυση των θεμάτων τα οποία είναι αυτονόητα και θεωρώ θα μπορούσαν να είχαν λυθεί εδώ και καιρό. Βασικό πρόβλημα το οποίο αυτή τη στιγμή ταλανίζει τον κλάδο ήταν το θέμα του ναυαγοσώστη ένα τεράστιο πρόβλημα και ειδικά για την περιοχή των μεγάλων νησιών όπως είναι η Ρόδος και η Κως, γιατί τα μικρότερα νησιά δεν διαθέτουν πισίνες, ένα θέμα το οποίο τριάμισι χρόνια είχε ταλαιπωρήσει τους επιχειρηματίες και ήταν πραγματικά μία ωρολογιακή βόμβα στον κάθε επιχειρηματία.

Υπήρχε η νομοθεσία επί σειρά ετών για ναυαγοσώστη, ο οποίος λεγόταν επόπτης ασφαλείας πισίνας, που έπρεπε να περάσει κάποια σεμινάρια από εξειδικευμένες Σχολές και δεν μιλάμε για κάποιες ώρες αλλά για κάποιες μέρες. Πιστεύω ήταν πολύ καλά σεμινάρια για πρώτες βοήθειες.

Πριν από τρία χρόνια τέσσερα χρόνια υπήρχαν κάποια ατυχήματα δυστυχώς και αυτά ήταν περισσότερο σε μεγάλα ξενοδοχεία. Μετά από αυτό λοιπόν ο προηγούμενος υπουργός είχε κάνει την τροποποίηση στο ΦΕΚ και ενώ είχαμε ζητήσει να παραμείνουν τα ίδια κριτήρια για τα μικρά καταλύματα γενικά και τα ξενοδοχεία ήταν έως 50 κλίνες παλιά και πισίνες έως και 100 τετραγωνικά, η πρότασή μας ήταν απλά να αλλάξει τα τετραγωνικά και να βάλει έως 1,5 μέτρο βάθος καταλύματα ως 50 κλίνες, να εξαιρεθούν από τον επαγγελματία ναυαγοσώστη και να παραμείνουν ως είχαν στην εγκατάσταση του επόπτη ασφαλείας.

Δυστυχώς ο κ. Θεοχάρης κράτησε τα δύο δεδομένα δηλαδή τις 50 κλίνες και το βάθος και τα υπόλοιπα τα άφησε τα ίδια.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ