ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τηλεδιάσκεψη Παύλου Μπακίρη με την υφυπουργό Εργασίας

 

Σε τηλεδιάσκεψη υπό την υφυπουργό Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου με τις διοικήσεις των 13 Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας συμμετείχε ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Παύλος Μπακίρης, με αντικείμενο εργασίας, την πορεία των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

 

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ενημερώθηκε από τους προέδρους των διοικήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας.

Ειδικότερα, για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος κ. Παύλος Μπακίρης, προχώρησε σε εκτενή ενημέρωση για τα αυστηρά μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί από την πρώτη στιγμή τόσο για την προστασία των φιλοξενούμενων και νοσηλευόμενων όσο και των εργαζόμενων στις δομές αρμοδιότητάς του.

Ο κ. Μπακίρης, ευχαρίστησε την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, για τις άμεσες ενέργειές της προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και γενικότερα για την έγκαιρη ανταπόκριση του Υπουργείου για οποιαδήποτε δυσλειτουργία προκύπτει με στόχο την άμεση επίλυση προβλημάτων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των δομών.

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της τηλεδιάσκεψης ο κ. Παύλος Μπακίρης, δήλωσε: «Στον ευαίσθητο αυτό τομέα των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας όπως είναι οι χώροι φιλοξενίας χρονίως πασχόντων και οι δομές κοινωνικής πρόνοιας, οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο όλους τους φιλοξενούμενους με ιδιαίτερη προσοχή στις ευάλωτες ομάδες αλλά και τους εργαζόμενους. Η κοινωνική πρόνοια είναι υπόθεση όλων μας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με αλληλεγγύη και σύμπνοια, θα καταφέρουμε να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία.

Το Άγιο Πάσχα που θα γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες, μας διδάσκει μέσα από την Ανάσταση του Θεανθρώπου, πως όσο δύσκολη κι εάν φαντάζει μια δοκιμασία, στο τέλος της διαδρομής υπάρχει πάντοτε το Φως και η Ελπίδα».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ