ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τηλεδιάσκεψη πολιτικης ηγεσίας Υπουργείου Τουρισμού με Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Βουλευτές

 

H στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων αλλά και η ανάκτηση του χαμένου εδάφους βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τους βουλευτές Δωδεκανήσων, κ. Βασίλη Υψηλάντη, κυρία Μίκα Ιατρίδη και κ. Ιωάννη Παππά, τους βουλευτές Κυκλάδων, κυρία Κατερίνα Μονογυιού και κ. Φίλιππο Φόρτωμα και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η χάραξη στρατηγικής για την επόμενη ημέρα του τουρισμού τέθηκαν ως προτεραιότητες τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τους βουλευτές που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως «βασικός στόχος όλων των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε να ανοίξουν με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, αλλά και η στήριξη  των εργαζομένων».

«Κινούμαστε προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις για να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την πολύ δύσκολη χρονιά και για να μπορέσουμε να μπούμε στην επόμενη ημέρα με αισιοδοξία», συμπλήρωσε ο Υπουργός Τουρισμού.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφέρθηκε στα ζητήματα της στήριξης των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό, της μείωσης των φορολογικών βαρών, της ενίσχυσης των δομών υγείας στις νησιωτικές περιοχές, καθώς και της δημιουργίας πρωτοκόλλου ασφαλούς εισόδου και διαμονής των επισκεπτών.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ