ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τηλεδιάσκεψη Βασ. Υψηλάντη με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου για τις συνέπειες της πανδημίας στον τομέα του τουρισμού

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

 

Κατά τη συζήτηση εθίγησαν οι επιπτώσεις της κρίσης του Covid-19 στον τουρισμό, ιδιαίτερα στο Νότιο Αιγαίο που το μερίδιο του στο ΑΕΠ αγγίζει το 97%.

Προβληματισμοί διατυπώθηκαν για τη φετεινή σεζόν καθώς επίσης και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν στα διαφορετικά σενάρια που θα ισχύσουν για τη φετεινή χρονιά αλλά και του 2021. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συνδρομή του κράτους στην στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων με μέτρα δημοσιονομικά και φορολογικά, ασφαλιστικά και τραπεζικά. Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση της ξενοδοχείας στα νησιά πρέπει να διαφοροποιηθεί σε πολλά σημεία από τα αιτήματα του ξενοδοχειακού κλάδου στην ηπειρωτική χώρα. Η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και η εξεύρεση ασφαλών αγορών που μπορούν να στηρίξουν το τουριστικό οικοδόμημα είναι από τα θέματα που θα απασχολήσουν τον κλάδο την επόμενη ημέρα.

Κοινό σημείο της συζήτησης η επιτυχημένη μέχρι σήμερα αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο του υγειονομικού κομματιού της κρίσης όσο και των μέτρων στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μανώλης Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τον Βασίλη Α. Υψηλάντη για την πρωτοβουλία και δεσμεύθηκε να κοινοποιηθεί υπόμνημα με όλα τα σημεία της συζήτησης και τα αιτήματα προς την Κυβέρνηση.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου συνεχίζει τις τηλεδιασκέψεις αύριο με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Ρόδου και Κω και τη Δευτέρα με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, τους Ξενοδοχουπαλλήλους και το Σωματείο Ξεναγών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ