ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τήλος: Ένα μικρό τυροκομείο στο ακριτικό νησί

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και απεικονίζει μια ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα στο λιμάνι στο νησί της Τήλου, κατά τη διάρκεια αποστολής στρατιωτικών ιατρών με το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού Προμηθεύς στο νησί, με σκοπό την παροχή ιατρικής φροντίδας, Τήλος, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, από τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην διάθεση των κατοίκων ακριτικών νησιών. Η διακλαδική υγειονομική ομάδα αποτελούμενη από οκτώ διαφορετικές ειδικότητες, που επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης Προμηθεύς, συμμετείχε στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από Τετάρτη 08 έως Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο στήριξης των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τήλος, το μόνο ενεργειακά αυτόνομο νησί στην Ευρώπη. Πόσα γνωρίζετε για αυτό το νησί;

Η Τήλος διαθέτει πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Έγινε γνωστή όταν το 1970 ο καθηγητής παλαιοντολογίας Νικόλαος Συμεωνίδης ανακάλυψε στο σπήλαιο Χαρκαδιό, στην περιοχή της Μισαριάς, νεκροταφείο ελεφάντων νάνων οι οποίοι βρέθηκαν απομονωμένοι στο νησί μετά την καταβύθιση της Αιγηίδος, της οποίας οι κορυφές συνθέτουν το σημερινό αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Στη νήσο εδρεύει μικρό παλαιοντολογικό μουσείο όπου εκτίθενται κάποια από αυτά τα ευρήματα.

Το ακριτικό νησί υπήρξε το πρώτο στο οποίο επιβλήθηκε πλήρης απαγόρευση του κυνηγιού με στόχο την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

 


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ