ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Tην Παρασκευή, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, η επίσημη τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Κω και Λάρισας

Αδελφοποίηση των Δήμων Κω και Λάρισας

Επίσημη τελετή την Παρασκευή στις 11.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Σε ειδική εκδήλωση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Κω και Λάρισας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της ιστορικής σχέσης των δύο πόλεων.

Της Κω ως γενέτειρας του Ιπποκράτη και της Λάρισας, της πόλης που τον φιλοξένησε στα ύστερα χρόνια της ζωής του.

Με την αδελφοποίηση τους οι δύο Δήμοι, Κω και Λάρισας, στοχεύουν στην συνεργασία για την παγκόσμια προβολή και ανάδειξη των Ιπποκρατικών αρχών και αξιών.

Στην Κω θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρισας, υπό τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτριος Τάχος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Σάπκας, ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Οικονομίδης και ο ειδικός συνεργάτης, επικεφαλής του Γραφείου Δημάρχου, Περικλής Καμάρης.

Η τελετή αδελφοποίησης στην Κω, έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα αρχές Σεπτεμβρίου, όπου υπογράφηκε επίσης το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κω, του Νοσοκομείου Κω και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συνδυαστικά, πραγματοποιούνται στην Κω σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, 20 – 23 Οκτωβρίου στο «Ιπποκράτειο Μέλαθρο» του ΔΙΙΚ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ιπποκρατικές Αξίες και Ιατρική».

Γραφείο Τύπου

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ