ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Ρόδου αλλάζει τοποθεσία φέτος: Θα βρίσκεται στο πάρκο Θέρμαι

 

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Κολιάδης σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα βρίσκεται φέτος στον χώρο του ΘΕΡΜΑΙ, στο κέντρο της πόλης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κολιάδης. Θα ανοίξει στις 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Τι δήλωσε:

«Φέτος, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα στηθεί στο πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ –στην καρδιά της πόλης της Ρόδου. Η επιλογή έγινε μετά από πολλή σκέψη. Θεωρούμε ότι είναι ένας χώρος ο οποίος δεν έχει αξιοποιηθεί όπως πρέπει –μάλλον έχει παραμεληθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η εικόνα του δεν είναι αρμόζουσα ειδικά επειδή βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας. Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής, είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα πολιτιστικό κέντρο (έστω και υπαίθριο) το οποίο στο προσεχές μέλλον μπορεί να αξιοποιείται για να κάνουμε διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, θέατρο και άλλες μορφές τέχνης. Συνεπώς, με την απόφαση να γίνει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο ΘΕΡΜΑΙ θεωρώ ότι καταφέραμε να πετύχουμε δύο στόχους: πρώτον, την αξιοποίηση του χώρου και δεύτερον, να ανακαλύψουμε ξανά όλοι οι Ροδίτες, έναν πολύ όμορφο χώρο στο κέντρο της πόλης μας. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει αν και θέλει πάρα πολλή δουλειά το όλο εγχείρημα. Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε επιλογές που απαιτούν τόλμη και ρίσκο.

Σκοπός του ΔΟΠΑΡ είναι τα γνωστά σε όλους μας ‘σπιτάκια’ που τοποθετούνται κάθε χρόνο με τα διάφορα προϊόντα πώλησης, να μην βρίσκονται μέσα στο χωριό αλλά στον κεντρικό δρόμο (μπροστά από το κτήριο του ΘΕΡΜΑΙ) ώστε να είναι θεματικό και να προσεγγίζει τα μικρά παιδιά.
Θέλουμε αυτά τα Χριστούγεννα, τα παιδιά να βιώσουν τις γιορτές όπως κι εμείς στο παρελθόν, με δώρα, αγάπη και χαρά και όχι να δυσκολεύονται οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι παππούδες να πηγαίνουν τα παιδιά σε μέρη που είναι πολυέξοδα. Έχουμε την αρωγή διαφόρων φορέων, θα υπάρχουν πολλές θεματικές εκδηλώσεις αλλά και ποικιλία για να απασχολούνται και να ψυχαγωγούνται τα παιδιά (από το απόγευμα έως και τις 9μ.μ. οπότε θα γίνονται συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις).
Για τις συναυλίες και οι δράσεις θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στους ντόπιους καλλιτέχνες μας, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί».
Τέλος, έδωσε ένα κάλεσμα σε όλα τα παιδιά, που αρμόζει στο πνεύμα των εορτών: «Θέλουμε να παιχνίδια που έχουν στα σπίτια τους τα παιδιά και δεν τα χρησιμοποιούν (αλλά είναι σε καλή κατάσταση), να μας τα φέρνουν και να τα δωρίσουμε σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν. Αυτό είναι το νόημα των Χριστουγέννων…», κατέληξε ο κ. Κολιάδης.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ