ΔΙΑΦΟΡΑ

Το είπε στον αέρα η Παγώνη: Το κακό σενάριο και η άσχημη εξέλιξη που «μούδιασε» τους ανεμβολίαστους

 

Για την αύξηση των κρουσμάτων και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μίλησε το πρωί της Παρασκευής η Ματίνα Παγώνη, παραθέτοντας για άλλη μία φορά το κακό σενάριο που ισχύει στην περίπτωση των ανεμβολίαστων.

Η Ματίνα Παγώνη τοποθετήθηκε σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων αναφέροντας πως ήταν: «αναμενόμενη γιατί προηγήθηκαν γιορτές και μία ακόμη αιτία είναι η μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Οι σκληροί δείκτες παραμένουν στα ίδια, αλλά υπάρχει μία σταδιακή μείωση με πολύ αργούς ρυθμούς».

«Μέχρι το Πάσχα αυτοί οι δείκτες θα έχουν μειωθεί. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι μία αύξηση των νοσηλειών περίπου στο 8-10% και το βλέπαμε όλη τη βδομάδα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλέον η Όμικρον και όχι η Δέλτα. Υπάρχει έξαρση από την όμικρον» πρόσθεσε.

Ματίνα Παγώνη: Η αρνητική εξέλιξη για τους ανεμβολίαστους και η έκκληση για τον εμβολιασμό

Ωστόσο, για άλλη μία φορά η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εφιστά την προσοχή των ανεμβολίαστων, αναφέροντας πως την περίπτωση που νοσήσουν, υπάρχει πιθανότητα να νοσηλευτούν. Χαρακτηριστικά, η ίδια τόνισε: «Όποιος είναι εμβολιασμένος θα το περάσει ήπια, ο ανεμβολίαστος μπορεί να νοσηλευτεί. Ειδικά οι άνω των 60 ετών παρατηρείται ότι έχουν αυξήσει τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο MRna, μπορούν να κάνουν το πρωτεϊνικό».

Δείτε το βίντεο:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ