ΔΙΑΦΟΡΑ

«Το φαινόμενο του παγόβουνου»: Ο κίνδυνος που αγνοεί ο Μητσοτάκης και τρέμει ο Τσιόδρας

Τι ακριβώς λένε.

Τις τελευταίες εβδομάδες το ρήγμα ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη και τους λοιμωξιολόγους είναι κάτι παραπάνω από εμφανές.

Η κυβέρνηση ακούγοντας την κραυγή αγωνίας των ανθρώπων της αγοράς προσπαθεί να πείσει τους επιστήμονες να αλλάξουν το μείγμα μέτρων για να πάρει μια ανάσα και η οικονομία, εκείνοι όμως βλέποντας τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, εύλογα κρατούν σθεναρή αντίσταση.

Τα σύννεφα ανάμεσα στις δυο πλευρές δημιουργήθηκαν πριν λίγους μήνες όταν δεν έγινε πράξη η εισήγησή τους για μαζικά τεστ στους χώρους εργασίας και άμεσα μέτρα στα ΜΜΜ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λοιμωξιολόγοι τόνιζαν διαρκώς ότι η Ελλάδα στο τρίτο κύμα της πανδημίας πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του παγόβουνου.

Εκτός δηλαδή από τους φορείς που εντοπίζονται με μοριακά τεστ υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού χωρίς συμπτώματα που μόνο με μαζικά τεστ μπορεί να εντοπιστεί και να απομονωθεί για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της διασποράς του ιού. Όσο βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου το πρόβλημα θα διαιωνίζεται και ο ο κορωνοϊός δεν θα αναχαιτίζεται.

Πλέον το γυαλί ανάμεσα στις δυο πλευρές δείχνει να έχει ραγίσει και είναι βέβαιο ότι το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει πολιτικές αποφάσεις που θα είναι κόντρα στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Δύσκολος γρίφος για δυνατούς λύτες…ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ