ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Γενικό Λύκειο Αφάντου ενισχύει τον σύλλογο “Φλόγα”

Το Γενικό Λύκειο Αφάντου αναπτύσσει δράσεις που συνδέονται με την κοινότητα και είναι ανοικτό στην κοινωνία. Εν όψει του πνεύματος των ημερών του Πάσχα και με αίσθηση ενσυναίσθησης και αλτρουϊσμού οι μαθήτριες/τες του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τη χαρά να προμηθευτούν λαμπάδες και τεχνήματα από το Σύλλογο Φλόγα Ρόδου ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια και η δράση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Τον συντονισμό της υλοποίησης της δράσης είχε η Σύμβουλος Σχολικής Ζωής κ. Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ.Αίγλη Μπότσαρη που είχε την εξαιρετική ιδέα με την ενεργό συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας και την αρωγή της Διεύθυνσης του Σχολείου κ. Βενέτη Θωμίδη.

Δράσεις σαν κι αυτές έχουν ως στόχο κυρίως την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η εθελούσια ανταπόκριση των μαθητών/τριών ήταν εξαιρετική γεγονός που υπαγορεύει το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης των παιδιών και της ανθρωπιστικής αγωγής τους σε συνεργασία με τους γονείς της σχολικής κοινότητας.

Ο Σύλλογος Φλόγα έχει πανελλαδική εμβέλεια βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζεται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των οικογενειών με καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί.

Ο Σύλλογος Φλόγα με το έργο του συμβάλει στη δημιουργία των Σπιτιών Φιλοξενίας, εφαρμόζει το πρόγραμμα Νοσηλεία στο Σπίτι σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων, συνεισφέρει στη βελτίωση των

συνθηκών νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας των παιδιών στα παιδιατρικά νοσοκομεία Αγία Σοφία και Π.& Α. Κυριακού εξασφαλίζοντας στα παιδιά αξιοπρεπή και αποτελεσματική θεραπεία. Καλύπτει ιατρικές εξετάσεις που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία & στηρίζει οικονομικά τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επίσης διοργανώνει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα παιδιά.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ