ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

 

Το δ.σ. του ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου, παρακολουθώντας την κατάσταση όπως εξελίσσεται με την άνοδο του πληθωρισμού, την εκτίναξη των τιμών στα βασική είδη πρώτης ανάγκης, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και την ταλαιπωρία των πολιτών, των εργαζομένων, των επαγγελματιών καθώς και στον στραγγαλισμό των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων, συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στους κυβερνώντες για να αναλάβουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις και να παρέμβουν όσο είναι καιρός, γιατί μπορεί η τουριστική σεζόν να έκλεισε με θετικό πρόσημο, αλλά οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για όλους.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και τα αιτήματα για:

  • την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού και η καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους
  • την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.
  • την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα
  • την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα (τουλάχιστον 5 μήνες)
  • την ένταξη όλων των εποχικά απασχολούμενων κλάδων στο επίδομα ανεργίας

Το δ.σ. ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου, ως ο μεγαλύτερος οικονομικός φορέας, συμμετέχει στην απεργία, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και θα δώσει το παρών στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11:00πμ στον προαύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ώστε για ακόμη μία φορά να αναδειχθεί το πρόβλημα της απαξίωσης της δημόσιας υγείας, της υποστελέχωσης του, με τις δήθεν υποσχέσεις για τη στελέχωσή του.

Επίσης, ως οικονομικός φορέας, ζητάμε να γίνονται συχνότεροι και πραγματικοί έλεγχοι σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και όπου εμφανίζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

Για το δ.σ. του ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου

 

Ο πρόεδρος

Γιώργος Ευγενικός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ