ΔΙΑΦΟΡΑ

To μαχαίρι στο κόκκαλο: Ανακοινώνονται νέα μέτρα, μπλόκο σε κομμωτήρια, rapid test σε σούπερ μάρκετ

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα οποία θα είναι πιο σκληρά, αναμένεται να ανακοινωθούν, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, διασωληνωμένων, αλλά και θανάτων.

Ειδικότερα, υπό συζήτησή βρίσκονται τα rapid test και στα σούπερ μάρκετ, αλλά η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Η κυβέρνηση στοχεύει στην προστασία των ανεμβολίαστων πολιτών, οι οποίοι εμμένουν στην άποψή τους να μην εμβολιάζονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test, ενώ θα θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα εμπορικά καταστήματα μόνο με click away.

Σκληρά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που αναμένονται από το προσεχές Σάββατο

Επιπροσθέτως, επί τάπητος βρίσκεται και η χρήση υποχρεωτικής διπλής μάσκας στα ΜΜΜ, με τους ειδικούς να προτείνουν μάλιστα η μία από τις δύο να είναι FFP ή N95.

Από τα πιο σκληρά μέτρα που εξετάζονται είναι ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και στα κομμωτήρια και σε λοιπές υπηρεσίες -μέχρι σήμερα είναι με την επίδειξη αρνητικού rapid test- καθώς λόγω των συνθηκών της συγκεκριμένης εξυπηρέτησης είναι αρκετά στενή η επαφή με τον πελάτη.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν από το προσεχές Σάββατο, ενώ κρίνεται από πολλά μέλη της Επιτροπής σκόπιμο να είναι άμεσα και στοχευμένα, προκειμένου η κατάσταση, τόσο με τα κρούσματα, όσο και στο ΕΣΥ, να έχει ομαλοποιηθεί μέχρι την χριστουγεννιάτικη περίοδο, οπότε αποτελεί και το μεγάλο crash test.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ