ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το… μασάζ Μηταράκη-Χρυσοχοΐδη σε «γαλάζια» στελέχη για το μεταναστευτικό: «Είμαστε στην ίδια πλευρά του τραπεζιού»

 

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν ως προς την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε στελέχη της ΝΔ και συγκεκριμένα σε υποψηφίους βουλευτές και ευρωβουλευτές στις τελευταίες εκλογές.

«Εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση με ενότητα και είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού», παρατήρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, καταγράφοντας επτά προτεραιότητες για την πολιτική της κυβέρνησης: την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, την αύξηση των επιστροφών, τη λειτουργία των νέων κέντρων κλειστού τύπου, τον έλεγχο των ΜΚΟ, τη διεθνοποίηση του ζητήματος και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, ενώ εξετάζεται η πρόσληψη 500 δικηγόρων με συμβάσεις έργου. Παράλληλα, θα συσταθεί ομάδα εργασίας για τη διαδικασία κλεισίματος των υπαρχουσών δομών στη νησιά, ενώ ανήγγειλε ότι θα δημιουργηθούν 20.000 θέσεις στην ενδοχώρα για την αποσυμφόρηση των νησιών σε δεύτερη φάση, καθώς δέχθηκε αρκετά ερωτήματα από τα «γαλάζια» στελέχη και για τα δύο ζητήματα και κυρίως για τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μεταφορές στην ενδοχώρα και τον κανόνα του 1% για τον πληθυσμό ανά περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως τα σύνορα στον Έβρο είναι απολύτως ασφαλή και γίνονται όλο και ασφαλέστερα, ενώ ανακοίνωσε ότι έως το Μάιο θα βρεθούν στην περιοχή νέοι συνοριοφύλακες.

newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ