ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Κυριακής αποκάλυψε τον πραγματικό πολιτικό βηματισμό του Μανώλη Γλυνού”

Αρθρο του Χρήστου Μπάρδου

When the Going Gets Tough, the Tough Get Going

Γιατί δεν έβαλε θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου;

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της Περιφερειακής Αρχής, είναι ότι δεν κρύφτηκε ποτέ από τα ¨δύσκολα¨ ερωτήματα. Ήταν και είναι πάντα παρούσα, ακόμα και τις εποχές που οι προσκλήσεις από τους εισαγγελείς, διαδέχονταν η μία την άλλη. Ήταν και είναι πάντα παρούσα, στο φυσικό της χώρο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκεί δίναμε τις απαντήσεις μας, εκεί τεκμηριώναμε τις απόψεις μας και εκεί νικάμε. Δεν το εγκαταλείψαμε ποτέ. Εκεί και μόνο εκεί, οι συστηματικές προσπάθειες πιστοποιούν και την αποτελεσματικότητα διεκπεραίωσης των ζητημάτων που προκύπτουν. Εκεί, παλεύουμε για το βέλτιστο αποτέλεσμα και το γεγονός αυτό μας τοποθετεί στην πρωτοκαθεδρία.

Στον αντίποδα, οι επικοινωνιακοί ελιγμοί που χρησιμοποιεί η παράταξη του Μανώλη Γλυνού, είναι μια παλιά και χρήσιμη δεξιότητα, αποφυγής των άβολων ερωτήσεων. Είτε γιατί γνωρίζουν την απάντηση, είτε γιατί θέλουν να αποφύγουν την ντροπή. Το να κρύβεσαι πίσω από στοχευμένα Δελτία Τύπου, ραδιοφωνικές εκπομπές και μονολόγους, δίνει το αίσθημα επισφαλούς ασφάλειας. Μιας ασφάλειας, που δεν περιέχει την αντιπαράθεση και τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

Περιμέναμε, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας», Μανώλης Γλυνός, να ζητήσει εξηγήσεις από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, για τον εμβολιασμό του, στο νησί της Χάλκης. Να θέσει το θέμα στην κρίση, όλων των συμβούλων. Ήταν, τουλάχιστον, αναμενόμενο, μετά τον καταιγισμό των δημοσιευμάτων και των ραδιοφωνικών εκπομπών, που προηγήθηκαν, αλλά και της άγριας εκμετάλλευσης από τους ίδιους ενός ανύπαρκτου θέματος. Ήταν υποχρέωση στην ρητορική τους και τις καταγγελίες τους. Ήταν ζήτημα συνέπειας.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι δεν αναζητούσαν απαντήσεις. Προφανώς τις ήξεραν.

Δεν αναζητούσαν την αλήθεια. Ήξεραν ότι δεν είναι η δική τους. Προφανώς δεν τους βόλευε.

Δεν αναζητούσαν την αντιπαράθεση. Δεν την άντεχαν.

Δεν αναζητούσαν την επίσημη τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους, που προσδίδει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν τους ενδιέφερε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ