ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το πιταρούδι – Μια εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής στις 16 Ιουλίου

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής διοργανώνει το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 20:30 στην Πλατεία Κοινότητας Σορωνής,  την 4η Βραδιά αφιερωμένη στο παραδοσιακό πιταρούδι.

Πρόκειται για μία εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα η οποία για άλλη μια χρονιά συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και στηρίζεται από τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής.

Είμαστε πολύ χαρούμενες, γιατί μετά δύο χρόνια απουσίας, φέτος θα δώσουμε για άλλη μια φορά ραντεβού στο χωριό μας για να σας φιλέψουμε το διάσημο πλέον τοπικό μας έδεσμα , το πιταρούδι.

Κοντά μας θα είναι και φέτος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων!

Το πιταρούδι είναι ένας υπέροχος χορτοφαγικός μεζές που δε λείπει από όλα τα παραδοσιακά Σορωνιάτικα τραπέζια! Τα τραπέζια που όλη η οικογένεια ενώνεται και γεύεται σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό βασισμένο πάντα στη Μεσογειακή κουζίνα.

Είναι η στιγμή που η οικογένεια ενώνεται γύρω από το τραπέζι -μακριά από οθόνες τηλεόρασης, υπολογιστών και κινητών- τρώνε, συζητούν και ζουν κοινές στιγμές.

Είναι οι μνήμες των παιδικών μας χρόνων και είναι αυτό που θέλουμε  να συνεχίζουν να ζουν και τα παιδιά μας!

Δεν είναι τυχαίο που έχουμε συνδέσει τη γεύση του πιταρουδιού με τη γιαγιά μας, που με απλά υλικά που έπαιρνε από το «κηπούλι» της στην αυλή του σπιτιού της, τα «τάρασσε» στη συνέχεια τα «τιάνιζε» φτιάχνοντας στη στιγμή τον πιο νόστιμο μεζέ!

Αυτόν το πιο νόστιμο μεζέ, φτιαγμένο με απλά και αγνά υλικά σας καλούμε να δοκιμάσετε και φέτος!
Ελάτε να ταξιδέψουμε σε εκείνες τις όμορφες παιδικές στιγμές γύρω από οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια, να γευτούμε νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με αγάπη από τις γυναίκες του Συλλόγου μας και να γλεντήσουμε παραδοσιακά με ορχήστρα του Βασίλη Μοσκιού & του Ηλία Αναστασιάδη!

Και όλα αυτά για καλό σκοπό!
Στηρίξτε την εκδήλωση μας και βοηθήστε μας να πραγματοποιήσουμε τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Συλλόγου μας!

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε στο χωριό μας!
Η Πρόεδρος, Ελένη Θωμάτου και τα μέλη του Δ.ΣΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ