ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

To συγκινητικό βίντεο-αφιέρωμα του MEGA για τον Δημήτρη Κρεμαστινό!

Ο θάνατος του καθηγητή, προκάλεσε θλίψη σε όλα τα Δωδεκάνησα, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, χάρη στην πολύχρονη πολιτική του δράση και την κοινωνική προσφορά του.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν ήταν απλά ένας από τους κορυφαίους γιατρούς της χώρας, με διεθνείς διακρίσεις, αλλά και ένα πολιτικό πρόσωπο που άφησε το στίγμα του.

Η ιατρική και πολιτική πορεία του Δημήτρη Κρεμαστινού είναι μακρά και αξιοζήλευτη, ωστόσο ένα από τα ξεχωριστά σημεία της ζωής του ήταν η σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου καθώς εκτός από προσωπικός του γιατρός τις δύσκολες ημέρες της ζωής του, υπήρξε ένας από τους λίγους ανθρώπους που βρισκόταν στον στενό κύκλο της απολύτου εμπιστοσύνης του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπηρέτησε το χώρο της Υγείας και της Πολιτικής για πολλά χρόνια αφήνοντας το στίγμα του, διατηρώντας πάντα  μία αξιοπρέπεια ενώ ήταν αγαπητός από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Το επιστημονικό και το κυριότερο μέρος του κοινωνικού έργου του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο-αφιέρωμα του MEGΑ :

 

 

 

Τελευταίο χειροκρότημα στον επιστήμονα και πολιτικό που “έφυγε”

Η ροδιακή γη ανοίγει για στερνή φορά την “αγκαλιά” της για να δεχτεί τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία, αλλά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω κορονοϊού.

Στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου (09.05.2020) η κηδεία του πρώην υπουργού και διαπρεπή επιστήμονα της ιατρικής Δημήτρη Κρεμαστινού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον κορονοϊό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Δημήτρη Κρεμαστινό εψάλλει στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού στην ιδιαίτερη πατρίδα του επιστήμονα και πολιτικού στη Ρόδο, όπως και η ταφή στο νεκροταφείο του νησιού.

Στην εκκλησία του Ευαγγελισμού επιτράπηκε να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι του διακεκριμένου επιστήμονα, πολιτικού και σεμνού Δωδεκανήσιου, που τίμησε τον τόπο του με το ήθος, τις γνώσεις, τις ικανότητες και την αγάπη του για τον συνάνθρωπό του.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και με την παρουσία μόνο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ελέω κορονοϊού, έγινε το λαϊκό προσκύνημα. “Αθάνατος” φώναξε ο κόσμος που περίμενε έξω από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού μόλις έφθασε η σορός, ξεσπώντας σε χειροκρότημα.

Πλάνα από τις συγκινητικές στιγμές του αποχαιρετισμού στον ξεχωριστό για το ήθος και την επιστημονική του κατάρτιση, Δημήτρη Κρεμαστινό, πρόβαλλε η εκπομπή “Μαζί σου” με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Παρακολουθήστε τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ:

Βίντεο από newsit.gr


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ