ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

To ΥΠΠ του Δήμου Ρόδου απαντάει… στο κείμενο “ΜΗΤΡΩΟ ΔΕΝΤΡΩΝ”

 

Το Σάββατο 13/06/2020, οι Rhodes Riches, προβαίνοντας σε αυθαίρετο συσχετισμό άσχετων μεταξύ τους γεγονότων, ανάρτησαν στο Facebook ένα εξαιρετικά άδικο και συκοφαντικό κείμενο μίσους, το οποίο, προφανέστατα, επιχειρεί να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου (ΥΠΠ) του Δήμου Ρόδου και των εργαζόμενων σε αυτήν.

Κατόπιν τούτου, είναι αυτονόητο ότι επιβάλλεται να δοθεί απάντηση, με στόχο την πιο σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των συμπολιτών μας. Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο με τίτλο ΜΗΤΡΩΟ ΔΕΝΤΡΩΝ (βλ. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2766778366766039&id=100003017082928), στην αρχική του παράγραφο αναφέρει καταστάσεις, ανάξιες αναδημοσίευσης, οι οποίες, μολονότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, ωστόσο παραπληροφορούν και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις, μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας στην κοινή γνώμη.

Αυτή η εικόνα, προϊόν κατασυκοφάντησης της ΥΠΠ και των έμπειρων υπαλλήλων που την στελεχώνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με απώτερο στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και την καλλιέργεια καχυποψίας, δυσπιστίας και τελικά απαξίωσης, με πολλαπλούς στόχους και πρωτίστως, όπως φαίνεται, μικροπολιτικούς, εναντίον συγκεκριμένων προσώπων της Δημοτικής Αρχής, τα οποία, εμμέσως πλην σαφώς, φωτογραφίζονται, δεν μπορεί να συνεχίζει να παραπλανεί και να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη του τόπου μας, να στοχοποιεί εργαζόμενους και να σπιλώνει υπολείψεις ευυπόληπτων συμπολιτών μας.

Όσοι δεν γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας της ΥΠΠ, όσοι αγνοούν το καθημερινό έργο που παράγεται σε αυτήν και το πνεύμα με το οποίο παρέχουν τις καλές τους υπηρεσίες οι εργαζόμενοι κάθε τομέα, υπό δύσκολες συνθήκες, ας μην επικρίνουν, ελαφρά τη καρδία. Όταν αναφέρονται, μάλιστα, σε μια υποστελεχωμένη υπηρεσία, η οποία καλείται να υπηρετήσει τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών -στο μέτρων των δυνατοτήτων της- σε έναν Δήμο που συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ όσων Δήμων διαθέτουν τους περισσότερους χώρους πρασίνου πανελλαδικά. Αντίθετα, όσοι διαθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία –συμπεριλαμβανομένων και των Rhodes Riches- παρακαλούνται να τα προσκομίσουν στην ΥΠΠ, να τα αποκαλύψουν δημόσια ή να απευθυνθούν στον κ. Εισαγγελέα, καθώς γνωρίζουν, εξάλλου, τον δρόμο προς αυτόν, από την πρόσφατη «πολύκροτη υπόθεση ξήρανσης» του φίκου στο Ακταίον!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η συκοφαντία είναι ποταπή πράξη. Η ανοχή στην αδικία που προκαλεί κάθε λάσπη η οποία εκτοξεύεται ασύστολα, έχει, επιτέλους, όρια. Για το

λόγο αυτό, η ΥΠΠ εκτύπωσε το εν λόγω συκοφαντικό και εξαιρετικά δυσφημιστικό δημοσίευμα, το οποίο παρέλαβε και δι’ αλληλογραφίας και το διαβίβασε σήμερα στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, με αίτημα να ασκηθούν οι νόμιμες ενέργειες, κατά παντός υπευθύνου που το συνέταξε και το ανάρτησε στο Facebook εκ μέρους των Rhodes Riches, ανώνυμα και ανυπόγραφα, όπως ενεργεί, συνήθως, κάθε μοχθηρός συκοφάντης. Επίσης, ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία να προβεί σε ενέργειες εναντίον του προαναφερόμενου υπεύθυνου για πρόκληση ηθικής βλάβης, η οποία προκαλείται δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι κάθε θιγόμενο πρόσωπο, από το εν λόγω δημοσίευμα, επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός του.

Την ίδια αντιμετώπιση από την ΥΠΠ θα έχει στο εξής κάθε υβριστικό και συκοφαντικό δημοσίευμα που στρέφεται σε βάρος της, καθώς η δικαιοσύνη αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας, η οποία δεν ανέχεται τη συκοφαντία. Όλα στο φως, με στοιχεία και όχι με εικασίες και συνομωσιολογικά σχόλια, εκ του πονηρού! Κανείς δεν είναι υπεράνω καλόπιστης κριτικής, ούτε προφανώς και η ΥΠΠ και οι άνθρωποι που την στελεχώνουν. Όμως, είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο η συκοφαντική δυσφήμηση.

Για την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου – Δήμου Ρόδου

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

Δρ. Παναγιώτης Ι. ΣταμάτηςΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ