Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 13:33

Ρόδος: «Βροχή» τα πρόστιμα σε καταστήματα της πόλης - O ένας δεν είχε τερματικό POS, ο άλλος δεν έγραφε τα ml όπως ορίζει ο νόμος και ο τελευταίος «έλλειψη» στον κατάλογο!

Τα πρόστιμα έπεσαν... βροχή σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης από το τμήμα εμπορίου της διεύθυνσης ανάπτυξης Δωδεκανήσου περιφέρειας Νοτίου Αιγαίο, λόγω παραβάσεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν παραβάσεις της νομοθεσίας με αποτέλεσμα να επιβληθούν βαριά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα σε μια καφετέρια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ καθώς δε διέθετε τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής, δηλαδή POS.

Σε εστιατόριο επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα, με το ένα να διπλασιάζεται καθώς ο ιδιοκτήτης του είχε κάνει την ίδια παράβαση και πρόσφατα.

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για μη αναγραφή επί του τιμοκαταλόγου στα είδη «κόκα κόλα, σπράιτ, λεμονάδα, πορτοκαλάδα και ανθρακούχο νερό» του όγκου του περιεχομένου τους σε ml όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ που αντιστοιχεί σε διπλασιασμό του προστίμου των 500 ευρώ λόγω υποτροπής του εντός τριετίας, για μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα της ένδειξης «το κατάστημα διαθέτει υποχρεωτικά φύλλα διαμαρτυρίας για τους πελάτες σε ειδική θέση δίπλα στην έξοδο».

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα