Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 13:06

«Η κυβέρνηση αποφεύγει να συζητήσει τα 4 ουσιαστικά ζητήματα για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο»

Δεν προσήλθε στη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κουβέλης προκειμένου να απαντήσει στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας για  την αναβάθμιση της λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Ο Μάνος Κόνσολας  είχε θέσει 4 ζητήματα, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε :

1ον) Να υπάρξει και λειτουργία Σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού πέρα από τη Λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων.

2ον) Να ενταχθεί η ΑΕΝ Καλύμνου, ως επιλογή στο μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές εξετάσεις της περιόδου 2018-2019, αφού η στελέχωση της με σπουδαστές τη φετινή χρονιά έγινε με μεταγραφές από άλλες ΑΕΝ και μέσω των ΕΠΑΛ.

3ον) Να δημιουργηθεί Οργανισμός για τη λειτουργία της ΑΕΝ Καλύμνου και να συσταθούν θέσεις μονίμων καθηγητών με γνώση και συνάφεια του αντικειμένου, προκειμένου να μην καλύπτονται με αποσπάσεις εκπαιδευτικού προσωπικού οποιασδήποτε βαθμίδας.

4ον) Να ενισχυθεί με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό η ΑΕΝ Καλύμνου.

Σε δήλωση του, ο κ.Κόνσολας επισημαίνει:

«Δεν είναι η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που Υπουργοί της κυβέρνησης απαξιώνουν τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα.

Προφανώς για να μην έρθει ο Υπουργός δεν έχει απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσα, όπως  να υπάρξει και λειτουργία Σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού πέρα από τη Λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων αλλά και να δημιουργηθεί οργανισμός με σύσταση θέσεων μόνιμων καθηγητών, αντί να αναζητούνται αποσπασμένοι.

Ενδεχομένως δεν ήθελε να του θυμίσουμε την υπόσχεση του προκατόχου του κ.Κουρουμπλή για τη σύσταση 12 θέσεων μονίμων καθηγητών στην ΑΕΝ Καλύμνου, που ουδέποτε έγινε πράξη.

Παραμένει επίσης ασαφές αν θα  ενταχθεί η ΑΕΝ Καλύμνου, ως επιλογή στο μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές εξετάσεις της περιόδου 2018-2019 ή οι σπουδαστές της  θα προέλθουν πάλι με μεταγραφές από άλλες ΑΕΝ και μέσω των ΕΠΑΛ»

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα