Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι

rodos akmi 970x250

Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2019 10:16

Μήνυμα του Ιωάννη Παππά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Γιορτάζει σήμερα ο Ελληνισμός σε όλη την οικουμένη, εντός και εκτός συνόρων, την εθνική επέτειο της 25ηςΜαρτίου 1821. Η σημερινή επέτειος αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα για την ιστορία του  έθνους μας, μιας και ο ξεσηκωμός της 25ης Μαρτίου του 1821  αποτελεί  ορόσημο της νεώτερης Ιστορίας  μας και  έθεσε τις βάσεις για την εγκαθίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Οι απανταχού Έλληνες τιμούν σήμερα την διπλή εορτή, που συνδυάζει το εθνικό και τον θρησκευτικό χαρακτήρα της εορτής. Το ελληνικό γένος πανηγυρίζει την έναρξη του ιερού αγώνα της Εθνεγερσίας, που στόχο είχε την αποτίναξη του τούρκικου ζυγού και η ορθοδοξία σήμερα τιμά το μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Γιορτή της θρησκείας σήμερα και ταυτόχρονα γιορτή της πατρίδας μας. Σήμερα έχουμε το ταίριασμα της φωνής του αρχαγγέλου με τη φωνή του επαναστατημένου Έλληνα. Οι πρόγονοί μας κόντρα σε κάθε λογική, αψήφησαν όλες τις  δυσκολίες και  υπερπήδησαν  όλα τα εμπόδια επειδή ήταν  μπολιασμένοι  από το νέκταρ της λευτεριάς και του πόθου της ανεξαρτησίας.  Έδωσαν τον ιερό αγώνα, τον εθνικοαπελευθερωτικό και τα κατάφεραν. 

Στη ζωή κάθε έθνους, κάθε λαού, υπάρχουν στιγμές που τον καταξιώνουν, τον φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ιστορία του, στιγμές που αναμετράται με την ιστορική  κληρονομιά και τον πολιτισμό του και αυτές τις στιγμές ο λαός συνειδητοποιεί το χρέος  του. Τέτοια μοναδική στιγμή για το έθνος μας είναι και η 25ηΜαρτίου 1821. 

Η προσφορά των Δωδεκανησίων στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ήταν μεγάλη και χαρακτηριστικά αναφέρω την ηρωική Κάσο με την τεράστια προσφορά της στον αγώνα στη θάλασσα που οδήγησε στο ολοκαύτωμα της, το 1824. 

Η σημερινή επέτειος θα πρέπει να εμπνέει όλους εμάς,τους σύγχρονους Έλληνες. Παράλληλα είναι μια επέτειος που πρέπει να μας καθοδηγεί και να μας δίνει δύναμη για τις σημερινές δυσκολίες που βιώνει η πατρίδα και ο λαός μας. Πρέπει να χαλυβδώνει την ψυχή μας και να μας κάνει ικανούς για ηρωικές αποφάσεις που θα μας οδηγούν στο δρόμο της αρετής και της δόξας.Πρέπει να αποτελεί το φάρο που θα μας φωτίζει για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων. 

.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα