ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Τότε γιατί της είχες βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, κάθαρμα, αλήτη”! Ξέσπασε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη

 

 

Με ένταση ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Πριν από τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, ξέσπασε, όταν άκουσε τον 21χρονο κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής να λέει ότι είχε βρεθεί σεξουαλικά με τη νεαρή φοιτήτρια, με τη συναίνεσή της. Ακούγοντας αυτά τα λόγια από το στόμα του κατηγορούμενου, ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας φωνάζοντας του είπε: «Τότε γιατί της είχες βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, κάθαρμα, αλήτη…».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη να αποχωρήσει από την αίθουσα και τότε ο 21χρονος κατηγορούμενος ακούστηκε να λέει: «Θέλω να μπω δέκα μέτρα κάτω από το χώμα όταν ακούω αυτόν τον άνθρωπο πίσω μου, δεν δέχομαι τη συνέργεια στην ανθρωποκτονία…».

Νωρίτερα, στο δικαστήριο, είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της η επιστήθια φίλη της φοιτήτριας, η οποία δέχθηκε ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της δίκης, ο έτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 23χρονος Ροδίτης απουσίαζε από το ακροατήριο και όταν επανήλθε υποστήριξε: «Δεν τη σκότωσα, δεν τη βίασα, δεν την πέταξα» επανέλαβε ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πήγε να σώσει το θύμα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαρτίου.

Πλακώθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη! Χαμός με ύβρεις, ξεσπάσματα και εκρηκτικούς διαλόγους

Σε ένα πρωτοφανές παραληρηματικό ξέσπασμα, προχώρησε ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος, για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, εντός της δικαστικής αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Σε άδεια έδρανα φώναζε : «είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο ψυχίατρος πραγματογνώμονας των φυλακών Κορυδαλλού που τον εξέτασε διαπίστωσε καλή λειτουργικότητα και κριτική ικανότητα. Μόλις μεταφέρθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας ο 23χρονος και πριν ακόμα ανέβουν δικαστές, ένορκοι και εισαγγελέας, άρχισε να μουρμουρίζει και στη συνέχεια να λέει μόνος του.

«Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής της Ελένης. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ