ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Αύξηση εσόδων τον Ιούλιο σε σχέση με το 2019

 

«Τα έσοδα από τον τουρισμό τον φετινό Ιούλιο άγγιξαν τα 3,7 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα έσοδα του Ιουλίου του 2019. Αυξημένα έσοδα που στηρίζουν τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, από το Παρίσι, στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης IFTM-Top Résa 2022.

Ο υπουργός Τουρισμού, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρη Φραγκάκη, επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο της έκθεσης, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να συναντηθεί με tour operators και επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών, στο πλαίσιο της στρατηγικής για περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ακολουθεί η ανάρτηση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί σήμερα και αύριο με τους επικεφαλής της Air France, της Transavia, της SELECTOUR και της Voyage Privé, ενώ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής και υπεύθυνο για την ευρωπαϊκή αγορά του οδηγού Michelin.

Στη Στοκχόλμη

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2022, ο κ. Κικίλιας θα μεταβεί στη Στοκχόλμη, τελευταίο σταθμό του πρώτου κύκλου των επισκέψεών του σε πρωτεύουσες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης που ξεκίνησε, στις αρχές Σεπτεμβρίου, από το Βερολίνο και τη Βιέννη.

Ο υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί με τη Σουηδική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, τους επικεφαλής των σημαντικότερων tour operators της σκανδιναβικής αγοράς (Apollo, DETUR, Nordic Leisure Travel Group, Airtours κ.α.), τους επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών (Eurowings), καθώς και εκπροσώπους του Συνδέσμου Συνταξιούχων SPF-Seniorerna της Σουηδίας.

Τόσο στο ταξίδι του στο Παρίσι, όσο και στη Στοκχόλμη, ο κ. Κικίλιας θα παραχωρήσει, επίσης, συνεντεύξεις σε εκπροσώπους όλων των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δύο χωρών.

ot.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ