ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Η Φινλανδία επαναφέρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες 8 χώρες

Η Φινλανδία επαναφέρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 24 Αυγούστου για 10 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε  THN  Τετάρτη, τα ταξίδια στη Φινλανδία από την Ισλανδία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, το Σαν Μαρίνο και την Ιαπωνία θα περιοριστούν στα απαραίτητα από τις 24 Αυγούστου, με όσους επιστρέφουν από αυτές τις ώρες να τίθενται σε αυτο-καραντίνα για δυο εβδομάδες, όπως είπε η Υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο.

Η Φινλανδία είχε ήδη περιορίσει τα ταξίδια προς και από τις πιο πολλές χώρες στον κόσμο.

Η κυβέρνηση είχε θέσει ανώτατο όριο 8 – 10 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για τον κατάλογο των ασφαλών προορισμών για την χώρα.

Ο αθροιστικός αριθμός 14 ημερών COVID-19 της Φινλανδίας ανά 100.000 κατοίκους ανήλθε σε 5,2 την Τρίτη, που είναι μεταξύ των χαμηλότερων ποσοστών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Δεν αποκλείεται ανάλογη απόφαση να λάβει τις επόμενες ημέρες και η Νορβηγία.

Μετά τις ανακοινώσεις, ο τουρ οπερέιτορ Apollo γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει τους πελάτες του για τις επιπτώσεις της αλλαγής στις ταξιδιωτικές κρατήσεις το συντομότερο δυνατό.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ